Annons

Annons

Annons

Kommunen vill få fler att åka miljövänligt

Insändare
INSÄNDARE: Svårt med alternativ till buss i Skärpe

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Läser i ÖA om kommunens mobilitetsvecka och bussåkande. Som boende i den övre delen av Skärpekullen vet jag inte om jag skall skratta eller gråta. Möjligheten att åka buss från vårt område har tagits bort. Om bussen åker Skärpebacken upp och vänder, istället att vända på en åker i Måle, skulle många fler åka buss, alltså bra för både miljö och boende.

Annons

Bild: Sandra Nordlund, Per Eurenius

Annons

Läser att jag borde cykla. Också bra för miljö och hälsa men att ta cykel dagligen till toppen av Skärpekullen, till och från jobb/skola/träningar, är otänkbart för de allra flesta. Många äldre bor i området så cykel är inget alternativ, de sista 1,5 kilometrarna är i uppförsbacke krönt av den branta Skärpebacken. När man nått toppen har de boende 200–400 meter kvar att ta sig hem.

Läser att det är ett enormt tapp på resenärer härifrån. Mycket bilåkande blir det. Vart tog miljötänket vägen? Malmén säger: ”Forskning visar att det är lättare för personer att gå lite längre till sin hållplats om det är kortare tid på bussen ”. Det kan knappast vara relevant i vårt område. 15 min promenad i starkt motlut, om man har orken, kontra några sekunders bussåkande. Den forskning Malmén hänvisar till måste gjorts där det är platt och fint väder. Var kan jag läsa forskningsrapporten?

Skulle önska att de som tagit beslutet att offra oss som bussresenärer skulle ta cykeln och trampa hit eller om det känns för jobbigt ta bussen, promenera upp till skolan, eller längre, gärna med barn och kassar i släptåg

Morsan

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan