Annons

Annons

Annons

Bilstöket i centrala Örnsköldsvik

Insändare
INSÄNDARE: Paradisgaraget – garage eller ungdomsgård för bilburna?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Läser en artikel i  ÖA om att "Buset flyttat från Rondellplan till Paradisgaraget" (27/9). Som boende i centrala stan så skulle jag vilja påstå att hög musik och rallykörning har under flera år pågått under helgerna i Paradisgaraget. Skillnaden är att sedan Rondellplan stängdes så har aktiviteten även på vardagar ökat.

Annons

Annons

Det inte ovanligt att hög musik och "rallykörning" (med mycket höga, ljudliga avgasknallar) sker intermittent med längre och kortare perioder mellan klockan 20.00-05.00 både fredagar och lördagar. Senast klockan 05.30 söndagsmorgon föregående helg. Effekten av ljuden förstärks också på ett effektivt sätt utifrån att byggnaden i sig fungerar väl i dessa sammanhang som en resonanslåda.

Vi som bor i området har också funderat på varför kommunen inte agerar för att hitta en lösning avseende tillgängligheten under de aktuella tider som "partyt" pågår. Om nu kommunen ser positivt på byggandet av centrala lägenheter i Ö-vik så bör också ett intresse finnas för att tillgodose en tillfredställande boendemiljö.

Jag håller med den intervjuade polisen Christer Kronström om att bommar kan vara en lösning, men med tanke på att det finns parkeringsplatser framför badhuset så skulle en stängning 22-06 vara att föredra. Om inte detta är görligt kanske alla plan förutom bottenplan skulle vara stängda vissa tider?

Boende på Ting1

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan