AnnonsHärnösands kommun

Nu öppnar Härnösands nya fritidsgård – nytt, fräsch och modernt: "Allt är mer genomtänkt"

Äntligen slår Härnösands nya fritidsgård upp portarna, med nytt namn och i helt nya, moderna lokaler på Kronholmen. − Det är många som har frågat när vi ska öppna och nu är det äntligen dags, säger Morteza Rezaiinthap.

Biswas Byanju, Morteza Rezaiinthap, Reva Kala och Alex Beswick provsitter biosalongen.

Det är inte ofta det byggs en helt ny fritidsgård och den här gången har dessutom personalen har fått vara med i hela processen. De har kunnat påverka både utformning och funktioner. På tisdagen den 28 september är det äntligen dags, då öppnar Härnösands nya fritidsgård med det nya namnet Härnösands fritidsgård.

− Jätteroligt att få vara med från början. Det förra stället, Kåken, formades under åren och nu har vi kunnat ta med de erfarenheterna hit. Här är allt mer genomtänkt, säger Morteza Rezaiinthap.

Miljön är byggd för att inbjuda till kreativitet och aktiviteter

Gården rymmer fik, ett stort rum för biljard, pingis och andra spel, en biosalong, ett VR-rum, ett utrymme för sminkbord, en musikstudio och ett hobbyrum.

− Den största förbättringen är att allt är i ett plan och med en mer öppen planlösning. Här kan vi vara med i allt som händer på ett helt annat sätt, säger Alex Beswick.

Läs mer om Härnösands nya fritidsgård här

Personalen vill aktivera ungdomarna mer än tidigare och kommer att utöka antalet ordnade aktiviteter i och med nyöppningen. De ska också ha en temadag en gång i veckan.

− Miljön är byggd för att inbjuda till kreativitet och aktiviteter, säger Alex.

− Allt är jättefint och ett hobbyrum har vi inte haft förut. Det ska bli spännande att se vad det kan ge, fyller Biswas Byanju i.

De är alla optimistiska inför nystarten och tror att antalet besökare kommer att öka, inte bara för att det är nytt och fräscht. Läget är också mycket bättre, mitt i stan och nära både gymnasiet och de två högstadieskolorna.

− Alla är varmt välkomna. Föräldrar och andra vuxna får också gärna titta in, säger Morteza.

Fakta

Härnösands Fritidsgård öppnar tisdag 28 september kl. 15.00

Adress: Magasinsgatan 11 (ovanpå Erikshjälpen)

Öppettider: tis-tor kl. 15-21, fre-lör kl. 16-23

Läs mer här

Ovan artikel är framtagen av Bonnier News Brand Studio och Härnösands kommun och är ej en artikel av nyhetsredaktionen.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Allehanda.ses redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy