Annons

Annons

Insändare
INSÄNDARE: Vad har ÖA:s ledarskribent för syn på oss landsbygdsboende?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Arkivbild, Viktor Holmström, Robbin Norgren

Annons

Replik på ledare Elias Rosell: Bra att bensinen är dyr (ÖA 7/9).

Bara för att man valt att bosätta sig på landsbygden har man ingen rätt att förstöra klimatet. Man tar sig för pannan. Vad har ÖA:s ledarskribent för syn på oss landsbygdsboende? Varför skulle vi vilja ta oss rätten, eller vilja ha rätten att smutsa ner miljön eller klimatet? Den rätten har väl ingen?

Vi väljer bil med samma omsorg som alla andra, kanske ännu mer noga eftersom vi faktiskt verkligen måste ha bil. Vi har valt ett landsbygdsboende för att vi vill leva närmare naturen, ha möjlighet att odla eller äga en bit skog. Eller bara ha grannarna på armlängds avstånd (i positiv bemärkelse).

Med stort intresse följer vi utvecklingen av effektivare bränslen och elbilarnas frammarsch Och byter bil när det är dags. Precis som andra. Varför denna önskan att kleta problemen på oss landsbygdsboende?

Annons

Bruno Byström (C), Sidensjö

Annons

SVAR DIREKT:

Eftersom Sverige behöver nå nollutsläpp inom en eller två decennier så behöver även utsläppen från biltrafiken på landsbygden minska. Om utsläppen inte minskar kraftigt så kommer Sverige inte kunna ha en levande landsbygd utan att offra klimatmålen.

Därför är det glädjande att utvecklingen inom elbilar gör framåt, samtidigt som det behöver ställas krav på utbyggnad av laddinfrastruktur.

Elias Rosell, vikarierande politisk redaktör ÖA

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy