Annons

Annons

Insändare
INSÄNDARE: Replik: S-svek efter valet 2014 präglar fortfarande debattklimatet i regionen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Ett viktigt bidrag till ett bättre debattklimat vore om Nordlund å de regionala S-politikernas vägnar erkände att socialdemokraterna vilseledde väljarna i Sollefteå inför regionvalet 2014", skriver företrädare för föreningen Sollefteå Framtidens Akutsjukhus.

Bild: Robbin Norgren

Annons

■ Replik på insändaren "Vi står gemensamt upp mot personangrepp – djupt bekymrande med hat och hot".

Regionstyrelsens ordförande Glenn Nordlund har i insändare och artiklar framfört sin oro för demokratin. Detta mot bakgrund av hot och hat riktat mot politiker via sociala medier. Han tror att det kan bli svårt att rekrytera politiker i framtiden. Vi delar helt hans åsikt och oro kring detta. Hot hör inte hemma i debatten.

Nordlund är också bekymrad över det hårda debattklimatet. Den representativa demokratin bygger på ett samhällskontrakt där medborgarna känner förtroende för och tillit till de representanter som man väljer som företrädare i beslutande församlingar. Saknas detta förtroende är demokratin allvarligt hotad.

Annons

Inför valet 2014 lovade Socialdemokraterna i landstinget att Sollefteå sjukhus skulle vara kvar som ett fullvärdigt akutsjukhus. Detta finns väl dokumenterat som inspelning från radiodebatt och som svar på fråga i dagstidning. Enligt dåvarande politiska sekreteraren Andreas Sjölander var socialdemokraterna garanten för ett fullvärdigt akutsjukhus i Sollefteå.

Annons

Vid politiskt möte på Orrtorget i Sollefteå i augusti 2014, där såväl Elisabeth Strömqvist som Per Wahlberg medverkade, intygades att akutsjukhuset i Sollefteå på intet sätt var hotat.

Utifrån dessa besked stödde 48 procent av Sollefteås väljare Socialdemokraterna i regionvalet 2014, trygga i förvissningen om att Sollefteå akutsjukhus skulle bevaras. Föga anade vi då att såväl BB som stor del av akut opererande verksamhet skulle avvecklas efter valet. Dessutom drabbades de S-ledamöter från Sollefteå, som i förtroende valts, av uteslutning, förnedrande omdömen och mobbing i den egna partigruppen. Intellektuell härdsmälta var orden för dagen.

Debattklimatet i regionen präglas fortfarande av händelserna kring regionvalet 2014. 

Ett viktigt bidrag till ett bättre debattklimat vore om Nordlund å de regionala S-politikernas vägnar erkände att socialdemokraterna vilseledde väljarna i Sollefteå inför regionvalet 2014.

Annons

En offentlig ursäkt vore dessutom  på sin plats.

Styrelsen för ideella föreningen Sollefteå Framtidens Akutsjukhus genom Nils-Gunnar Molin

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy