Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

krönika

Sandra Bygdén Shameh
Konsten att ge en present – lär av Kristersson

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Bild: Izabelle Nordfjell

Annons

Min pappa brukar prisa min förmåga att "ge bra presenter". Jag ska inte säga att pappa har fel, så jag nöjer mig med att konstatera att vissa personer är lättare att ge till än andra. Men, visst är det en konst att pricka in rätt gåva till rätt person vid rätt tillfälle. Mycket ska stämma. Rätt pris/storlek på gåvan givet tillfället är viktigt. För att visa att du bryr dig på riktigt, ska den ska vara lite personlig (men inte för tramsig). Sen ska det ju också gärna vara en present som mottagaren faktiskt har nytta av.

I onsdags tackades Stefan Löfven av i riksdagen och i sedvanlig ordning skulle det delas ut just presenter från övriga partiledare. Flera av presenterna kändes som någon i sista sekund plockat med sig ur kansliets gåvohylla, som MP:s interrailkort och Vänsterpartiets böcker. För att inte tala om Ebba Buschs pinsamma nödlösning ”en middag för två på en god restaurang".

Annons

Annons

Annie Lööf hade dock tänkt till lite (och kanske även läst ÖA?), då hon slog till med ett pizzastål som Stefan kan grädda klart sina halvgräddade pizzor från Il Padrino på. En present som visar Centerledarens ambitioner på att vara både personlig och fyndig i sitt val. Även Jimmie Åkesson visade prov på liknande färdigheter när han överräckte en packe ”lite för starka” korvar – ett folkligt livsmedel för arbetarklassen, som både han och Stefan gillar att njuta av.

” Är den för kryddstark för Åkesson så måste jag banne mig äta den”, tackade Löfven.

Men den som på riktigt briljerade med presentval var Moderatledaren Ulf Kristersson. Han tackade av statsministern med två biljetter till ABBA:s konsert The Voyage i London.

Wow, vilken present – snacka om att träffa precis rätt ton!

ABBA-biljetterna är inte för billiga, men heller inte för överdådiga – utan i helt rätt prisklass värdig en avgående statsminister. Därefter är London ett resmål som passar de flesta – här kan du både svinga en bägare på fotboll och avnjuta avantgarde konst. Valet av konsert visar dessutom på Kristerssons förmåga att hålla sig ajour, och veta vad som gäller i makarnas Löfvens generation.

Annons

Snyggt Ulf, du visar stora prov på gåvans konst – och gav Löfven en värdig avtackning.

Den enda som möjligen är en förlorare på Kristerssons perfekta presentval är hans fru Birgitta – när hon inser vart de där ABBA-biljetterna som Uffe lovade att fixa tog vägen.

Löfven fick biljetter till ABBA:s show i London.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy