Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Kyrkovalet 2021

Insändare
INSÄNDARE: Svenska kyrkan ska vara en offensiv kyrka med Jesus i fokus

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Frimodig Kyrka är en nomineringsgrupp i Svenska Kyrkan som vill att kyrkan ska befrias från partipolitiken och klart bygga på kristen tro och gemenskap i församlingarna.

De partipolitiska grupperna dominerar i dag Svenska Kyrkan – Frimodig Kyrka vill motverka detta inflytande. Ett konkret exempel på felaktig och iskall politisk styrning var agerandena i Stiftsstyrelsen i Härnösands Stift. För Frimodig Kyrka måste församlingarnas grundläggande uppgift, GUDM - gudstjänst, undervisning, diakoni och mission, formas utifrån det faktum att Jesus är Herre i kyrkan. Han är det viktigaste namnet i kyrkovalet.

Annons

Annons

Utifrån Jesu kärlekslära blåser Andens vind, den vinden är varm och välkomnande. Svenska kyrkan ska vara en offensiv kyrka, en frimodig kyrka som växer med verkliga skatter för längtande människor och allas lika värde. Låt inte kyrkan fortsätta vara en politisk arena – rösta på Frimodig Kyrka.

Annica Jonsson, Elly Gunnarsson, John Erik Sturesson

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy