Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Insändare
INSÄNDARE: Redan vinter i Övikshems bostäder

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Ingen vet när vintern slår till. I Övikshems boende i centrala stan fick vi i alla fall veta vad som är på gång; några kalldygn kom överraskande och lägenheterna bjöd som vanligt iskalla kylande element.

Bild: Johannes Björck

Annons

Vi har tyvärr ”vanan” inne sedan föregående år och tidigare, nu syns vi vara där igen och fruktar det värsta. Det är skam som Övikshem bär sig åt. I vår lägenhet måste vi köra med två elektriska element för att få ungefär normal värmenivå. Men detta drabbar boende dubbelt. Om man kompletterar med eget element kopplas Övikhems eventuella gnutta el automatiskt bort från elementen till nolläge.

Annons

Övikshem drar på sig ett utomordentligt dåligt rykte, där det inte är fråga om trivsel som de påstår – utan stort obehag. Övikshem är i dag inget trivselboende – iskalla lägenheter hör dagen till. Själva sitter de på kontoren med 25 graders värme kring skinkorna. Ta och dela med er, höj värmen i lägenheterna och arbeta mera sakkunnigt i trivselfrågan.

Otroligt missbelåten

SVAR DIREKT

Värmesystemet i alla Övikshems lägenheter sköts automatiskt och temperaturen på vattnet fram till radiatorerna ändras beroende på utetemperaturen (till exempel höstens hastiga väderomslag). Detta innebär att elementen kan upplevas kalla om man lägger sin hand på dem även fast de avger värme till rummet. Vi stänger inte av värmen på våren och slår på den igen på hösten utan det styrs automatiskt av de givare som sitter inne i och utanpå fastigheten. Om det till exempel skulle bli en kall natt i juli så kommer det att gå ut värme till elementen – även om det är mitt i sommaren.

Om ett element känns svalt behöver det inte betyda att värmen är avstängd, eftersom det är lägenhetens rumstemperatur som mäts inte temperaturen på elementet. Rumstemperaturen mäts i mitten av rummet, cirka 1,5 meter ovanför golvet. Om du har runt 21 grader har du en normal rumstemperatur. Under kortare stunder kan temperaturen sjunka eller stiga 0,5–1 grad utan att det är något fel. Har du kallare än 21 grader i mitten av rummet ska du göra en felanmälan antingen via Mina sidor eller till vårt kundcenter. Detta eftersom det kan uppstå lokala problem med värmen i vissa lägenheter, även fast det övriga värmesystemet fungerar som det ska.

Peter Öberg, fastighetschef, Övikshem

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan