Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Kyrkovalet 2021

Insändare
INSÄNDARE: Vi behöver skapa en kyrka där unga känner sig hemma

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Kyrkans framtid är namnet på en av nomineringsgrupperna i Örnsköldsviks norra pastorat. Den består av nya och gamla kandidater från de partipolitiskt obundna nomineringsgrupperna i enheterna Örnsköldsvik, Arnäs Gideå Trehörningsjö och Grundsunda. Eftersom alla enheterna hade olika namn valde vi ett nytt namn för den nya nomineringsgruppen i Örnsköldsviks norra pastorat.

Annons

Viktigt i bildandet av det nya pastoratet är att det är en samverkan mellan enheterna och inte en sammanslagning. Det betyder att enheterna fortfarande står kvar som unika församlingar även efter den 1 jan 2022. Vi vill arbeta för att pastoratet ska vara en viktig del i vårt samhälle med en tydlig kristen värdegrund.

Annons

Undertecknade är de tre första av 32 som fått förtroende att representera de första platserna på valsedeln. Det är samma budskap, att hålla fast vid den grundläggande uppgiften: gudstjänst, undervisning, diakoni och mission. En av kyrkans uppgifter är att förvalta de egendomar man äger på bästa sätt till nästa generation. En annan är hur vi skapar en plattform där den unga generationen känner sig hemma i kyrkan för att minska medlemstappet. Det finns säkert andra viljeinriktningar som behöver lyftas fram vilket inte är ett hinder utan en styrka, det är mångfalden som gör oss starka.

Vi vill att kyrkan ska vara glädjens budbärare, hjälpa och stötta medmänniskor samt bidra till att människor hittar tryggheten i en personlig tro.

Med det här korta inlägget hoppas vi att DU känner förtroende för oss kandidater som ställer upp i kyrkovalet under namnet Kyrkans framtid den 19 september 2021 i Örnsköldsviks Norra Pastorat.

Lena Cassel, Arnäsvall

Britt Lundholm, Örnsköldsvik

Thomas Nordström, Grundsunda

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy