Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Kyrkovalet 2021

Insändare
INSÄNDARE: ViSK: Nej till svensk Nato-anslutning

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Vänstern i Svenska Kyrkan (ViSK) vill att Svenska kyrkan ska kunna fortsätta verka för fred. Vi är tacksamma för att Svenska kyrkan tydligt tar ställning i viktiga frågor och önskar ett fördjupat samarbete även på lokala plan när det gäller samarbete med olika religiösa aktörer.

De flesta konflikter börjar i språket med hur vi ser på och benämner den ”andre” som avvikande och mindre värd. Därför anser vi att det är viktigt att Svenska kyrkan är en gränsöverskridande gemenskap med tillitsfulla möten över kultur- och religionsgränser. ViSK är som enda nomineringsgrupp den som vill att Svenska kyrkan ska verka för fred och rättvisa i världen genom att säga ja till total nedrustning och nej till svensk Nato-anslutning samt stoppa svensk vapenexport.

Annons

Annons

ViSK värdesätter att Svenska kyrkan är en aktiv samhällsaktör i debatterna, och har den vetskapen att religiösa aktörer är mycket viktiga i fred och försoningsarbetet. Därmed önskar vi att kyrkan ska kunna få fortsätta i sin viktiga roll och påverka den svenska regeringen att upprätta icke militära allianser samt intensifiera arbetet för solidaritet och rättvisa. Det finns alternativa partier som vill verka för att dom viktiga dialogerna ska upphöra, vilket är en farlig väg att gå då det riskerar fredsarbetet. De ekumeniska samarbetena mellan och inom religionerna måste få fortgå. För allas vår säkerhet.

För Vänstern i Svenska kyrkan, Örnsköldsvik Norra pastorat i bildande: Marie Buhr, Örnsköldsvik Michael Carlsson, Örnsköldsvik Lena Lundblad, Järved

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy