Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Läsartext
800 såg Gottfrids show vid invigningen av Härnösand Golf & Glass lördags

Detta är en läsartext.

Gottfrid Krantz bjöd på en timmes show och spelade sin nya låt Just Cruise. FOTOPOWER MEDIA Ove Renberg

Annons

I lördags invigdes äventyrsgolfen Härnösand Golf & Glass. Kommunalrådet klippte band och Gottfrid Krantz spelade för Härnösands största publik i sommar.

Nya äventyrsgolfen Golf & Glass på Kronholmen i Härnösand är ett initiativ av Danne Strandberg och Fredrik Öström. Danne Strandberg driver även dansbandet Martinez. Vädret var bästa tänkbara. Solen sken över såväl bana tio med Höga Kustenbron som över banan med Lungöfyren. Det var redan mycket folk samlat när konferencier Lars T. Johansson hälsade välkommen. Han överlät mikrofonerna till The Cherry Tops som levererade välklingande stämsång i låtar från tjugo- till femtiotalet.

Härnösands kommunalråd Andreas Sjölander klippte bandet och förklarade Härnösand Golf & Glass invigd. Nu började folk strömma till på allvar. Många hade stolar med sig och gräsmattan framför scenen fylldes. När Gottfrid Krantz klev upp med sin trumpet var området fullt ända ner till kajen.

Annons

Annons

– Man kan ju bara drömma om en sådan här invigning, sade Danne Strandberg där hans stod och log i solen.

Han hade bara gott att säga om kommunen och mottagandet av idén med golfbanan samt arrendeavtalet.

– Jag har legat ute och spelat 150 - 200 spelningar per år och haft en fantastisk resa med Martinez där vi belönats med prestigefyllda utmärkelser genom åren.

– Men det här känns helt underbart, sade han och fortsatte: Tänk att få göra något för hemstaden Härnösand, att få bidra med något som gör området levande. Jag har redan pratat med matvagnarna och restaurangen att jag inte kommer att konkurrera, tvärtom jag kommer puffa för dem.

Applåderna från Gottfrids show avbryter och Danne trivs. Han får på stället en idé om en permanent scen.

– Med bilmuseet, ställplatser, restauranger, golfen, en scen och strandpromenaden blir den här stadsdelen levande. Se på allt folk, säger han.

Danne Strandberg är van vid stora folkmassor. Han uppskattar att det är 800 personer på plats

Lars-Åke Krantz, som också har vana från stora event, står på scenen och kommer till samma siffra.

– Här är minst 800 personer, säger Krantz.

– Nu kommer min senaste låt, Just Cruise, ropar Gottfrid från scenen och publiken från två- till åttio år klappar i takt.

Lars-Åke Krantz

Näraskribent

Annons

Danne Strandberg fick blommor av Marie Zetterlund från Näringslivsenheten som önskade lycka till. FOTOPOWER MEDIA Ove Renberg

Kommunalrådet Andreas Sjölander klippte bandet. Maja Norberg från glasskiosken och ägaren Danne Strandberg höll i. FOTOPOWER MEDIA Ove Renberg

The Cherry Tops underhöll från scenen. FOTOPOWER MEDIA Ove Renberg

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy