Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Kyrkovalet 2021

Insändare
INSÄNDARE: Därför ska du rösta i kyrkovalet!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Izabelle Nordfjell, Katarina Östholm, Maria Edstrand

Annons

För att du får, är det enkla svaret. Svenska kyrkan är demokratiskt uppbyggd men demokrati fungerar bara om den används, därför ska man rösta. Det är alla medlemmars privilegium och ansvar. Just detta valår är det särskilt spännande och intressant att rösta eftersom Svenska kyrkan i Örnsköldsvik genomgår en omorganisation och kommer att bilda två pastorat. 

Annons

Det handlar om att samverka kring arbetsgivaransvar, ekonomi, administration och förvaltning, för att frigöra resurser som möjliggör att vi kan fortsätta att satsa på och utveckla kyrkans kärnverksamhet lokalt i församlingarna.  Det handlar till exempel om att möta människor i utsatthet, ensamhet och sorg inom diakonin, vår barn- och ungdomsverksamhet, våra gudstjänster, dop, begravningar och vigslar.

Annons

Vid årsskiftet sjösätts de nya pastoraten, Örnsköldsviks norra pastorat med de fyra församlingarna, Arnäs, Gideå, Trehörningsjö, Grundsunda och Örnsköldsvik samt Örnsköldsviks södra pastorat med de sju församlingarna Anundsjö, Björna, Mo, Nätra, Sidensjö, Själevad och Skorped. Vi siktar framåt och blir starkare tillsammans. 

Svenska kyrkan är en öppen demokratisk folkkyrka. Det betyder att alla är välkomna att fira gudstjänst, ta initiativ och ansvar. Som medlem kan du aktivt delta i din församling och dess utveckling genom att rösta i kyrkovalet. Vi tycker att du ska göra det.  Vilka får ditt förtroende att tillsammans med oss kyrkoherdar styra våra nya pastorat? Vi hoppas att du använder din röst. Framför allt för att du får, men också för att vara delaktig. Svenska kyrkan är beroende av ditt och andras engagemang. Varje röst väger tungt. Din röst är viktig. Du är viktig. Alltid.

Marie Edström, kyrkoherde i blivande Örnsköldsviks norra pastorat

Peter Persman, kyrkoherde i blivande Örnsköldsviks södra pastorat

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy