Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Kyrkovalet 2021

Insändare
INSÄNDARE: Per Sundin (KR): Sätt upp laddstationer vid varje kyrka

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Robbin Norgren, Harri Sternljung

Annons

Kristdemokrater för en Levande kyrka (KR) går till kyrkovalet 2021 med tre huvudfrågor:

1. En levande kyrka är en kyrka för hela familjen: dop, olika former av undervisning till exempel barngrupper, konfirmandundervisning, alphagrupper och bibelstudier, gudstjänster där alla kan känna sig välkomna, kyrkomusiken och körerna, församlingar driver kristna förskolor och skolor, gärna i samverkan med andra samfund.

Annons

Annons

2. En levande kyrka verkar för Kristi kyrkas enhet. Vår kyrka måste verka för goda ekumeniska relationer, såväl i internationella sammanhang, som nationellt.

3. En levande kyrka står upp för alla människors unika, lika och okränkbara värde. De som söker sig till vårt land på flykt undan krig och förföljelse eller av annan anledning ska mötas med respekt och värme. Församlingarna bör tillsammans med andra organisationer verka för att rusta människor att göra en diakonal och humanitär insats.

Jag kandiderar i valet för att i kyrkomötet med avstamp i IPCC:s senaste rapport föreslå att upprätta laddstationer vid alla kyrkor i landet i första hand för att elbilsägare ska veta att Svenska kyrkan tillhandahåller ett rikstäckande nät av laddstationer, och att driva på försöken för optimal drift av kyrkans skogar ur klimatsynpunkt.

Jag kommer också att på olika sätt uppmärksamma de tillfällen när S/C/SD:s ledamöter försöker göra kyrkomötet till slagfält för sina uppdragsgivare. KR är trots namnet partipolitiskt obundet. Vi var den första gruppen som tog konsekvensen av kyrkans skiljande från staten genom att bryta oss loss från partiet, och så är det fortfarande vilket bland annat framgår av våra huvudfrågor ovan.

Per Sundin, kandidat (KR) från Härnösands stift till kyrkomötet

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy