Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Vad händer med stadscampingen i Ö-vik?

Insändare
INSÄNDARE: En ny och riktig stadscamping, tack!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Izabelle Nordfjell, Marcus Lindström

Annons

Det har varit flera förslag och yviga idéer i tidigare insändare om den nuvarande ställplatsens vara eller icke vara, eller vad som skall komma i stället, men vi måste blicka framåt och göra något rejält.

Om vi vill ha turister måste det faktiskt till något bättre än kajkanten som egentligen inte alls är så bra som det framhålls.

Inklämd mellan vattnet och vägen och dessutom en störande järnväg. Alltså inget för de som vill ha lugn och ro och vad kan barnen göra där? Om man läser mellan raderna så kommer platsen att användas för byggande och det är i sin ordning, även om huskomplexen inte gillas av alla.

Annons

Annons

Det enda vettiga som står till buds är att göra en ordentlig camping i Strandparken, före detta Lugnviksparken, och säger man upp arrendet där alla båtvagnar står och ”skräpar” kan det bli en riktig fullträff!

Som stadscamping skulle den bli bland de bästa i Sverige, förmodligen den allra bästa, även om arrendet blir kvar. Sydvästläge mot vattnet som kan användas och inget som skymmer kvällssolen, nära stan, men ändå avskilt och möjlighet till andra aktiviteter som minigolfen och skateboardbanan.

Den bilburna turismen har ökat lavinartat, och kommer att öka, så det gäller för oss, kommunen och handlarna alltså, att ta för sig!

Nu hoppas och tror jag att kommunen vill satsa på Strandparken annars blir vi avhängda vad gäller turismen.

Se på vad campingen i Sollefteå gjort, satt Sollefteå på turistkartan ordentligt!

Lennart Axelsson

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy