Annons

Annons

Annons

SCA-cupen 2021

Nya ÖA-duon överens om Modos läge: "Det slarvas inte direkt" • Punktmarkerar laget

Pelle Hägglund har bevakat Modo i med och motvind under flera decennier.
Initierade Mattias Persson har sett klubben från utsidan de senaste åren.
Nu har duon satts samman i Örnsköldsvik och är rörande överens om Modos utgångsläge den här säsongen.
– De har ingen press på sig. Det är skönt när alla pratar om HV71, säger Pelle Hägglund.

Text

ÖA satsar stort på Modo Hockey även den här säsongen.

Annons

Som ni vet sedan tidigare har Modo Hockey jobbat om sin trupp och sportsliga ledning inför säsongen. Men det ni kanske inte vet är att vi på Örnsköldsviks Allehanda har gjort detsamma. När Jon Häggqvist lämnade ÖA för att gå vidare till jobbet som press- och kommunikationsansvarig i Modo Hockey så sökte ÖA genast en ersättare.

Mattias Persson värvades från hockeysajten Hockeynews, därmed är Pelle Hägglund och Mattias Persson nu ÖA-reportrarna som har särskilt stort fokus på Modo Hockey. Det närmaste uppdraget för duon är SCA-cupen, där ÖA via sajten allehanda.se sänder två av Modos matcher.

– Det är en fantastiskt trevlig cup, och ett bra arrangemang. Dessutom är det "lite tävling" under de här träningsmatcherna. Det är överlag hög klass på turneringen där vi har tre bra hockeyallsvenska lag som kommer ligga i bakvattnet på HV71 den här säsongen, säger Pelle Hägglund.

Annons

Annons

Mattias Persson gör debut som bisittare och studioexpert under SCA-cupen, där han tillsammans med Pelle Hägglund kommer ha en stor roll under sändningarna kring Modos matcher.

– Jag har följt cupen under mina år som hockeyjournalist, men inte jättenära. Därför ska bli roligt att uppleva cupen på plats, säger Mattias Persson.

Mattias Persson och Pelle Hägglund bevakar Modo från insidan, den här säsongen. Foto: Pär Olert/BILDBYRÅN

Både Pelle Hägglund och Mattias Persson lyfter fram Modo Hockeys backsida den här säsongen, en lagdel som sticker ut menar den nykomponerade ÖA-duon.

– Backsidan ser superintressant ut. Filip Hasa ser väldigt spännande ut, det är en liten artist som det ska bli otroligt roligt att följa. Han påminner en del om när Tobias Enström klev fram, säger Hägglund

Mattias Persson fyller i:

– Hasa är hård i kroppen för sin storlek också, men jag vill lyfta fram David Bernhardt. Han ser riktigt bra ut, han har ett bra förstapass och är en back Modo kommer kunna förlita sig på både i powerplay och boxplay.

Mattias, du har sett Modo från utsidan tidigare säsonger. Hur ser du på resan från då till nu?

– Det har varit rörigt och en enormt hög omsättning på spelare, inte minst ifjol. Jag kan också känna att det inte funnits någon riktigt tydlig röd tråd. Det är svårt att bygga på sikt utan kontinuitet, därför känns den här nystarten väldigt spännande. Nu kommer dessutom två kompetenta människor i Karlin och Gradin in. Det känns spännande.

Annons

Modo Hockey kommer punktmarkeras under såväl träningar som matcher.

Bild: Robbin Norgren

Annons

Både Mattias Persson och Pelle Hägglund berättar om en god stämning utanför isen, men ett väldigt hårt fokus under träningarna.

– Jag tycker mig se en glädje bland allihopa. Folk ropar på varandra, skriker och det är dessutom en del fula knep med glimten i ögat.

Berätta gärna mer.

– En story från häromdagen är när Jon Häggqvist (Modos press- och kommunikationsansvarige) ringde upp och undrade varför vi inte var på plats då då vi enligt honom bokat upp en intervju med Jeremias Lindewall efter träningen. Men då visade det sig att det var Mikkel Aagard som skrivit upp honom på tavlan i omklädningsrummet, säger Hägglund och garvar.

Mattias Persson fyller i:

– Samtidigt så är det fullt ös under övningarna. Då kör man verkligen och det slarvas inte direkt. Sedan är det skämt och skratt mellan varven. Spelarna trivs.

Både Mattias Persson och Pelle Hägglund har också fått vitsord från sina kontakter om att Henrik Gradin är väldigt uppskattad i sin roll som sportchef.

– Många tycker att han är påläst och kunnig inom sitt jobb, säger Mattias Persson.

Modo föll mot Timrå på onsdagen med 1-3. Björklöven är nu nästa motstånd för Ö-viksgänget. Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN

Hur långt räcker det för Modo den här säsongen?

Annons

– Modo sitter i ett bra läge. Jag tror inte Modo ska förvänta sig SHL, heller inte topp tre. Men jag tror man tycker det är ganska skönt när alla andra pratar om HV71, ett lag som dessutom har en ordförande som ska avgå om klubben inte når SHL.

På onsdag möter Modo Hockey Björklöven i SCA-cupen, därefter väntar matcher mot Sundsvall på fredag och Mora på söndag. De två sistnämnda sänds på allehanda.se

Annons

Så gör du för att se matcherna:

Som prenumerant hos oss behöver du inte betala något för att se våra tv-sändningar. Matcherna ingår i din prenumeration! Genom att logga in på Allehanda.se får du tillgång till alla matcher vi livesänder och alla plusmärkta artiklar på vår sajt. Vill du bli prenumerant, blir du det här.

SCA-CUPEN, 8 – 11 SEPTEMBER

Onsdag

Modo Hockey – IF Björklöven 19:00, Fjällräven Center - sänds ej

IF Sundsvall Hockey – Mora IK 19:00, Brandcode Center – sändningsstart 18.40

Fredag

IF Sundsvall Hockey – Modo Hockey 16:30, Brandcode Center – sändningsstart 16.10

Mora IK – IF Björklöven 20:00, Brandcode Center - sändningsstart 19.40

Lördag

IF Sundsvall Hockey – IF Björklöven 13:00, Brandcode Center – sändningsstart 12.40

Modo Hockey – Mora IK, 16:30, Brandcode Center – sändningsstart 16.10

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan