Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Stora besparingar på Sollefteå sjukhus

Insändare
INSÄNDARE: Obegripligt att nedrusta iva-vården på Sollefteå sjukhus när försvaret rustar upp

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Jag är övertygad om att Försvarsmakten lade stor vikt vid att Sollefteå har ett fullt fungerande akutsjukhus när man bestämde sig för återetableringen", skriver SO Ljungkvist.

Bild: Emma Wallenius, Johannes Sjödin

Annons

Det är förmodligen rätt många skattebetalare som undrar och försöker förstå hur Region Västernorrland uppfattar sin uppgift i samhällets tjänst för regionens invånare.

Vi har relativt nyligen fått veta att Försvarsmakten har för avsikt att återetablera ett arméförband till Sollefteå. Förbandets huvudsakliga uppgift blir att utbilda soldater till den svenska statens försvarsorganisation. Utbildningen omfattar allt som soldater kan behöva veta och kunna i sina, må gud förbjude, framtida livsfarliga åtaganden. Hantering av ammunition, granater och andra högexplosiva ämnen utgör en väsentlig del av verksamheten. När utbildningen varje gång startar upp består rekryterna av unga entusiastiska men oerfarna svenska ungdomar ivriga att lära sig och olyckor kan inträffa. Det är då naturligtvis av yttersta vikt att hjälpen är nära och att den består av snabb, professionell vård!

Annons

Annons

I det läget är det fullständigt obegripligt att Region Västernorrland väljer att nedrusta Sollefteå sjukhus inom just intensivvården!

Jag är övertygad om att Försvarsmakten lade stor vikt vid att Sollefteå har ett fullt fungerande akutsjukhus när man bestämde sig för återetableringen! Jag hoppas och förutsätter att Region Västernorrland tänker en gång till innan man nedrustar Sollefteå sjukhus och förhindrar onödiga dödsfall i framtiden. Det finns med all säkerhet andra lösningar att spara pengar som till exempel mindre kostsamma renoveringar av regionens fastigheter!

SO Ljungkvist

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy