Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Kyrkovalet 2021

Insändare
INSÄNDARE: ViSK: Bryr du dig? Rösta rött i kyrkovalet!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Privat, Arkivbild

Annons

Vänstern i Svenska kyrkan, ViSK kan ses som en motpol till de konservativa högerkrafter som vill in i kyrkan. Glöm inte att Din uteblivna röst kan öppna dörrar för ett rasistiskt inflytande i kyrkan eftersom brunhögern mobiliserar inför årets kyrkoval.

Svenska Kyrkan hjälper i dag ensamma och socialt utsatta människor. Det kallas för social diakoni. Det kan vara hemlösa som ges tak över huvudet och det kan vara hjälp i form av matkassar till personer som saknar något att äta. Hjälpen ges med kärlek till de som behöver oavsett var man råkar vara född. Detta sker både i Sverige och utomlands.

Annons

Annons

Högern vill skikta hjälpen så den endast når svenskfödda. Glöm inte att Du kan hjälpa utsatta människor genom din röst i kyrkovalet. Vi har en stor klimatomställning framför oss och Vänstern i Svenska kyrkan, ViSK prioriterar miljö- och klimatarbetet. Eftersom kyrkan äger stora skogar vill vi att kyrkan slutar kalavverka och sätter av 20 procent av skogen i känsliga områden till reservat. Det vill vi för att skogen är en viktig kolsänka som genom fotosyntesen omvandlar koldioxid till syre. Vi vill att skogen ska vara en källa för rekreation och hälsa. Vi vill också skydda känsliga djur- och växtarter. Vi vill rädda gammelskogen och sist men inte minst vill vi att dessa skogsreservat förvaltas av kyrkan för framtiden som en försonings gest mot vårt urfolk, samerna.

ViSK vill helt enkelt att Svenska Kyrkan visar vägen i klimatomställningen, eftersom kyrkan genom bibelns förkunnelse har ett ansvar för skapelsen. Glöm inte bort att rösta vänster för klimatomställning inom svenska kyrkan.

Vi vill också att alla enheter inom svenska kyrkan HBTQ-i certifieras med hjälp av Regnbågsnyckeln. ViSK står upp för allas rätt att vara den man vill och älska den man vill. Som ett led i detta ser vi att de präster som utbildas skriver under på att viga samkönade Glöm inte bort att rösta den 19e september och kom ihåg att rösta rött i årets kyrkoval.

Annons

För Vänstern i Svenska Kyrkan, Härnösands stift:

Marie Buhr, Örnsköldsvik

Lena Lundblad, Järved

Catarina Antán, Stugun

Annons

Henry Svonni, Sollefteå

Jeannette Ek, Sveg

Marie Svensson, Aspås

Helena Åsasdotter Nord, Svenstavik

Erik-Oscar Oscarsson, Sametingsledamot Jakt och fiskesamerna, Härnösand

Göran Wåhlstedth, Mellansel

Sonny Hoffman, Östersund

Christina Mellberg, Östersund

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy