Annons

Annons

Annons

Annons

Hotellplanerna på Kanaludden i Härnösand

Insändare
INSÄNDARE: Ett lagom stort hotell på Kanaludden – kostar inte kommunen en krona

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Hanna Persson, Hampus Berglund Svensson

Annons

Så har det då äntligen blivit ett hotell på minigolfbanan på Kanaludden. En lagom stor och mycket vacker byggnad i jämförelse med det stora monster som tidigare var planerat.

Det nya hotellet har många fördelar bland annat:

Kostar inte kommunen en enda krona, förstör inte idyllen Kanaludden, har ingen skadlig inverkan på kulturmiljön, undviker att det skulle uppstått en farlig trafiksituation vid gemensam entré för simhall och hotell.

Annons

Annons

Skämt åsido. Vi som är emot planerna på ett högt, stort och på platsen opassande bygge alldeles intill den vackra Simhallen är en stor grupp. Bland annat framgår detta av att 1500 Härnösandsbor har skrivit på protestlistor mot etableringen samt att i två opinionsundersökningar i Tidningen Ångermanland och lokalradion ansåg en majoritet av de tillfrågade att platsen var olämplig. Om man i stället placerat hotellet 50-100 meter öster om Simhallen hade sannolikt ovan angina problem ej uppkommit och protesterna uteblivit.

För övrigt är det nog ganska osäkert ekonomiskt med hotellbyggen innan man har fått överblick av följderna av coronapandemin. Man kan nog till exempel förmoda att efterfrågan på stora konferensanläggningar blir betydligt mindre än innan coronaperioden.

Evert Ljungström

Annons

Annons

Till toppen av sidan