Annons

Annons

Annons

Annons

Gideå

Läsartext
Hög stämning då Gideå Livs firade 10 år

Det var festligt värre då Gideå Livs lördagen 28 augusti firade 10 år genom att bjuda på hamburgare, dricka och kaffe med dopp. Den höga stämningen stod Ronnie Sahlén på utescen för.

Detta är en läsartext.

Navet för festen, Ola Lindgren, Marie Nilsson och Kjell Berglund samlade framför ingången till lanthandeln Gideå Livs, som firade 10 år.

Annons

Med ”Varmkorvsboogie” blev det direkt en gemytlig stämning och efter det ville alla prata med Ronnie, som ledigt konverserar publiken. Ronnie fick i folkvimlet syn på Bälg-Olle och vips var samtalet inne på ”Sju ensamma kvällar” och ”Inga stora bevingade ord” vilka spridit sig som en löpeld på Facebook, efter att Bälg-Olles band spelat vid PRO Grundsundas höstupptakt. Mycket trevligt att musiker möts och visar ömsesidig respekt. Bälg-Olles repertoar går hem bland pensionärerna och Ronnies repertoar gick hem med dunder och brak på festplatsen.

Ronne pratade om en danstävling mellan dansbandskungarna Christer Sjögren, Stefan Borsch, Sven-Erik Magnusson och Sten Nilsson. När festgeneralen Kjell Berglund äntrade scenen fick vi reda på att Stefan Borsch vann tävlingen, men om Kjell Berglund varit med skulle han ha sopat banan med dem. Kjell Berglund kontrade med att om Ronnie Sahlén varit på samma scen hade han vunnit allt som gick att vinna. Så bygger man härlig mysig feststämning.

Annons

Annons

Ronnie utökar ständigt sin repertoar och till Gideå kom han med ”Hey good looking” och efter det var alla hej och du med varandra. Med ”I can’t stop loving you” fick Ronnie publiken helt i sin hand då det sedan blev ”Räck mig din hand”.

Ronnie Sahlén visade sig vara rätt man på rätt plats på festplatsens utescen.

Ronnie vet att snart är det dags att sjunga ”Jan Sparring” i Björna, så han låter farbror Lars i publiken önska ”Ovan där”. Alltid drar det några extra till Björna Församlingshem 9 september.

Vad är det då som pensionärer gillar allra mest? Mycket svår fråga. Men Ronnies andliga sånger ligger väldigt högt upp, liksom valsmelodierna. Ronnie byggde ihop ”Kostervalsen”, ”En gång jag seglar i hamn”, ”Svarte Rudolf” och ”Dansen den går uppå Svinnsta skär” i ett 3 minuters potpurri, som gav stora applåder, liksom allt annat som Ronnie hann med att sjunga under dryga två timmar.

Mycket folk kom till Gideås butik i det vackra vädret och affärsföreståndarinnan Marie Nilsson sken i kapp med solen tillsammans med dotter och sin pappa Sixten Edlund. Inte helt omöjligt att Marie ställer till ett nytt kalas nästa sommar, för den här dagen torde ha givit mersmak.

Annons

Kjell Larsson

Festgeneralen Kjell Berglund har bjudit Ronnie Sahlén på en hamburgare och en mugg saft.

Hamburgarfixarna hade fullt upp hela dagen med att bjuda mellan 400 och 500 människor på hamburgare med alla möjliga och omöjliga tillbehör.

Annons

Annons

Till toppen av sidan