Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Kramfors

Läsartext
Ullångers vandringsgrupp testade Hop-On Hop-Off

Vad gör vandrare med stavar på en båtresa? Ska de gå på vatten? Knappast, det går väl bara när det finns is på fjärden. Nej, gruppen har i stället nappat på Eileens idé att testa Hop-On Hop-Off.

Detta är en läsartext.

Gruppen har hoppat av båten och fortsätter till fots.

Annons

Det finns för turister i städer som Stockholm, London och Barcelona, både på land och till sjöss. Lördag den 21 augusti 2021 var Anki, Eileen, Inga Märta, Ingrid, Marit och jag Hans ute och testade den nya idén. Vi var mycket nöjda och gör gärna om det.

Vi hoppade på båten från Ullånger till Docksta, passerade ganska snart Salsåker med sin herrgård och andra välbevarade byggnader från förr. I Docksta var kön med påstigande passagerare lång när vi hoppade av båten och fortsatte till fots söderut längs Höga Kusten-leden. En kort avstickare gjordes till en sevärd och välutrustad utsiktsplats, PerOlsBo tror jag att den hette.

Annons

Annons

Det var mer uppförsbackar än jag trodde. Fikaplatsen blev mitt i skogen. Vi kom så småningom till Knäppa och Mäja fäbodar. Klättringen ner mot Ullånger blev lite kämpig för mig som var dåligt förberedd. Vätskebrist fick jag som straff. Men andra i gruppen gav mig vatten, frukt och nötter.

Hop-On Hop-Off var en mycket trevlig idé, tyckte vi i gruppen. Man kan göra om det och använda buss också. I lagom varmt väder vandrade vi cirka 13-14 kilometer. Det fanns ganska gott om kantareller och Karl Johan-svamp.

Hans Jonsson

Salsåkers herrgård och en tidigare ägare, Eileen Hedström.

Vindskydd med utsikt söder om Docksta.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy