Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Stora besparingar på Sollefteå sjukhus

Insändare
INSÄNDARE: Nu finns det framtidstro i Sollefteå – regionen måste sluta jaga sjukhuset

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Nu måste sjukhuset bli kvar och inte ersättas med ambulanser på dåliga vägar under alla årstider", skriver Birger Lundberg.

Bild: Jonny Dahlgren

Annons

Efter 20 år i dvala blir Sollefteå kommun en regementsort igen.

Oppositionsrådet Åsa Sjödén ser en ny framtidstro i hela kommunen där man hittat former för utveckling av politiken efter valförlusten 2018. En stor del av tron på framtiden är att i januari 2022 skall försvaret återinviga I21 som regemente med en mindre grupp soldater. I tidningen Aktuellt i politiken framhåller hon, med all rätt, sitt missnöje lokalt med S-politiken i Region Västernorrland, sedan Sollefteå sjukhus förlorat BB och akutkirurgin. Detta smittade av sig på socialdemokratin i kommunvalet på sjukhusfrågan. Jag förstår Åsa Sjödén eftersom Sollefteås politiker i regionen kämpade för sjukhusets bevarande, medan politiker från Medelpad stödde framför allt Sundsvalls sjukhus.

Annons

Annons

Åsa Sjödéns positiva uttalande gör att även jag tror på framtiden för Sollefteå kommun om regionen lyssnar på folkviljan och mitt fortsatta inlägg!

Region Västernorrland! Nu får det vara slut på jakten på Sollefteå sjukhus. Nu får majoritets-toppen i regionen börja förstå att det inte finns vare sig bypolitik eller brist på personsäkerhet i sjukhusfrågan, som en del personer påstår. Det finns heller inga besparingsskäl att jämna Sollefteå sjukhus med marken.

Skälet för sjukhusets bevarande är att befolkningen på cirka 40.000 vill ha en nära och bra sjukvård när den behövs, för de skattepengar som betalas av hela regionens befolkning. Om sjukhuset raseras kommer enbart Medelpad och Sundsvall gynnas. De ekonomiska besparingarna ta då från ett livaktigt sjukhus till andra ändamål som inte har med sjukvård att göra.

Jag kan inte förstå att välavlönade politiker och tjänstemän i regionen bara verkar för besparingar i vården före omsorgen om sjuka människors liv och hälsa och blundar för den svenska lagstiftningen som fortfarande gäller. Nu måste sjukhuset bli kvar och inte ersättas med ambulanser på dåliga vägar under alla årstider.

Lycka till Sollefteå kommun med försvaret och sjukhuset, och fortsätt med den höga kören från Ångermanland om det kommer behövas. Jag blir även glad över upprustning av järnvägen mellan flygplatsen och Långsele. Den kommer behövas för både persontrafik och materialtransporter.

Birger Lundberg, snart 91 med 60 år i offentlig tjänst

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy