Annons

Annons

Annons

Annons

Skidskytte

SM i Sollefteå livesänds på Allehanda.se – följ OS-hoppen här: "Fantastiskt roligt"

Till helgen är det dags för några av de bästa skidskyttarna att göra upp på rullskidor i Sollefteå.
Nu står det klart att den fullmatade rullskidskyttefesten livesänds direkt på allehanda.se.
– För oss tv-sportare är skidskytte en av de bästa sporterna, säger Oskar Nord, chefredaktör och ansvarig utgivare på Tidningen Ångermanland.

Sebastian Samuelsson och Hanna Öberg är två av stjärnorna som jagar SM-medaljer i Sollefteå till helgen – en tävling som sänds live på allehanda.se.

Bild: Lars Dafgård

Annons

Till helgen är det dags för rullskidskytte-SM på Hallstaberget i Sollefteå. En tävling Tidningen Ångermanland kommer att bevaka på nära håll. Och den som inte kan se dramatiken på plats – har möjlighet att uppleva den genom livesändningen på allehanda.se. Detta är en del av en större satsning av livesänd skidskytte under säsongen, som alltså börjar med rullskidskytte-SM i Sollefteå.

De svenska världsstjärnorna är på plats i form av bland andra Hanna Öberg, Stina Nilsson, Martin Pounsilouma och I21:s egen stjärna, Sebastian Samuelsson. Utöver detta kommer tävlingen bestå av ett flertal ungdoms- och juniorklasser med massor av lokala åkare.

Oskar Nord är glad över att erbjuda sina prenumeranter den livesända rullskidskyttefesten.

Annons

Annons

Oskar Nord som är chefredaktör och ansvarig utgivare på Tidningen Ångermanland är glad över satsningen.

– För oss tv-sportare är skidskytte en av de bästa sporterna, och det känns fantastiskt roligt att få bjuda våra prenumeranter på den här tävlingen, säger Oskar Nord.

Sedan tidigare har I21-ordföranden Hans Nauclér sagt att han hoppas på en tv-sändningen av tävlingen, och så blir det.

– Självklart är vi glada över att vi fått det här uppdraget att arrangera SM. Det är ett kvitto på att förbundet har ett gott öga till oss som arrangörer, sa klubbens ordförande, Hans Nauclér i en tidigare intervju.

Hanna Öberg är en av guldfavoriterna under skidskytte-SM i Sollefteå, en tävling som sänds live på Allehanda.se

Bild: Lars Dafgård

Nästa år väntar vinter-OS i Peking, med anledning av detta ses skidskytte-SM på rullskidor som ett avstamp med OS i sikte.

– Sollefteå är klassisk skidskyttemark och har fostrat många duktiga skidskyttar så det känns helt rätt att sända den här tävlingen. Under OS i Peking hoppas vi att några av de tävlande i Sollefteå i helgen kan vara med och slåss om medaljerna, säger Oskar Nord.

Resultaten från tävlingarna i Sollefteå kommer att ha betydelse när landslagsledningen senare under säsongen tar ut lagen till världscupen och Ibu-cupen.

SM i rullskidskytte sänds live här, fredag – söndag.

Annons

Så gör du för att se livesändningarna:

Som prenumerant hos oss behöver du inte betala något för att se våra tv-sändningar. De ingår i din prenumeration!

Annons

Genom att logga in på allehanda.se får du tillgång till alla matcher vi livesänder samt alla plusmärkta artiklar på våra sajter.

Vill du bli prenumerant, blir du det här.

Sebastian Samuelsson, fostrad i I21 och Sollefteå, känner till banorna på Hallstaberget väl.

Bild: Oskar Magnusson

Sändningstiderna i Sollefteå:

Fredag - sändningsstart 15:15 

Rullskidor, ej skidskytte. Två tävlingsklasser, herrar och damer senior. Avslutas omkring 17.00 med segerintervjuer.

Lördag - sändningsstart 08:15 

Första start 08:30, därefter nya tävlingsklasser kontinuerligt. Starttider för hela dagen: 08:30, 09:30, 10:40, 12:00, 13:30 & 15:00. Efter varje tävlingsklass genomförs segerintervjuer.

Söndag – sändningsstart 08:15

Första start 08:30 därefter nya tävlingsklasser med jämna mellanrum. Starttider för hela dagen: 08:30, 09:50, 11:30, 13:10 & 14:55. Efter varje tävlingsklass är klar genomförs segerintervjuer.

Annons

Annons

Till toppen av sidan