AnnonsHärnösands kommun

Framgång för traineeprogrammet i Härnösands kommun – nu söker de fler: "En väldigt bra arbetsmiljö"

Sedan några år tillbaka är Härnösands kommun med i ett traineeprogram – med mycket goda erfarenheter. De nyutbildade deltagarna får en bra väg ut i arbetslivet och kommunen säkrar kompetensförsörjningen. − Jag fick erbjudande om jobb redan innan traineeprogrammet var slut, säger Matildha Landström Litström som var trainee förra året.

Michael Mallinder-MacLeod och Matildha Landström Litström är mycket nöjda med både traineeprogrammet och livet i Härnösand.

Traineeprogrammet är gemensamt med övriga fem kommuner i Sundsvallsregionen och Region Västernorrland. Deltagarna är anställda av en arbetsgivare, men gör så kallade "breddningsperioder" hos någon av de andra. 20 procent av tiden är också gemensam utbildningstid.

− Det finns inget bättre sätt att komma in på arbetsmarknaden än genom en traineetjänst. Även om du inte får en tjänst direkt så blir dina möjligheter betydligt större i andra kommuner och på andra arbetsplatser, säger Matildha.

Matildha jobbar nu som teknisk handläggare/parkingenjör på samhällsförvaltningen i Härnösands kommun efter sitt år på traineeprogrammet.

− Jag fick erbjudande om jobb både i Härnösand och Sundsvall, men valde Härnösand eftersom det är en mindre kommun där jag får jobba bredare.

Michael Mallinder-MacLeod har kommit halvvägs in i traineeprogrammet och jobbar som arkitekt och samhällsplanerare på samhällsförvaltningen och tillväxtavdelningen.

− Det är väldigt roligt att jobba i en kommun. Här får man tänka på lite längre sikt och det du gör och planerar påverkar människan på gatan i sin vardag.

Här berättar Michael och Matildha mer om traineeprogrammet i en film

Inför nästa år söker Härnösands kommun en ny trainee, denna gången en ingenjör inom infrastruktur.

− Kompetensförsörjningen är en utmaning för många arbetsgivare. På traineeprogrammet kan vi ta in nyutbildade och under ett år få tillgång till deras kompetens samtidigt som vi får visa hur det är att jobba i en kommun och hur vi är som arbetsgivare, säger kommunens HR-chef Pernilla Unander.

Både Matildha och Michael uppmanar andra att söka som trainee i Härnösand.

− Ja gör det! Det är roligt, lärorikt och bra för dina chanser att få jobb. Och det är fint att leva och bo i Härnösand och en väldigt bra arbetsmiljö inom kommunen.

Läs mer om traineeprogrammet och gör din ansökan – sista ansökningsdag är 31 augusti

Ovan artikel är framtagen av Bonnier News Brand Studio och Härnösands kommun och är ej en artikel av nyhetsredaktionen.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Allehanda.ses redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy