Annons

Annons

Annons

Långsele

Insändare
INSÄNDARE: Gäss och avföring vid Strandbadet i Långsele – vem är ansvarig för stranden?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vi har en fantastisk fin strand vid Strandbadet i Långsele, men nu har stranden lagts i beslag av kanadagäss vars avföring ligger som stora högar på gräset och i strandkanten.

Stranden i Långsele har tagits i beslag av kanadagäss enligt skribenten och efterlyser någon ansvarig för stranden.

Bild: Lars Dafgård

Annons

Varje morgon när jag och hunden är på vår morgonpromenad ser vi dessa fåglar som vackert promenerar runt omkring där och vi hittar ganska ofta kadaver efter döda fåglar, tur att jag har fickor fulla av påsar för avföring så jag kan plocka upp efter min hund och även dessa fåglar.

Annons

Nu har folk som badat där blivit sjuka. Jag har varit i kontakt med Sollefteå kommun men får tyvärr inget tydligt svar på vem som är ansvarig för underhåll av stranden och vem som har ansvaret för att informera badarna om att bada där kan innebära att ni blir sjuk.

Den lilla stranden av sand är snart ett minne blott då den håller på att bli igenväxt av gräs.

Sollefteå kommuns information om badsommar i Sollefteå ger också en felaktig beskrivning av Strandbadet enligt Sollefteåbladet, som skriver att det skall finnas bryggor där men det är länge sedan de fanns där, omklädningshytten fanns också där men nu är den borta och livboj och räddningsbåt fanns men nu vet jag ej om den finns där.

Kanske kan någon på kommunen ge mig ett svar på detta inlägg när det gäller ansvaret för stranden.

Morgonpigg hundägare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan