Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Kramfors

Läsartext
Strålande musik en sommarkväll i Grubbe Bygdegård

Nu i skarven till öppnare förhållanden för människor att våga mötas så hade man "Musik i sommarkväll" i Grubbe Bygdegård. Ja, faktiskt inne i bygdegården.

Detta är en läsartext.

Bakre raden: Wilma Eriksson, Annelie Eriksson, Juliette Glader, Åke Nilsson och Fabienne Glader. Främre raden: Alma Eriksson och Siri Eriksson.

Annons

Det blåste rätt mycket och det kom även en regnskur också. Så de 40 personer som kom av alla åldrar fick sitta skönt i stoppade stolar.

Och vad de fick vara med om: en strålande kväll med sång och musik i klassisk, folklig och populär stil. Det var två begåvade syskonpar som medverkade den här kvällen.

Först systrarna Fabienne och Juliette Glader från Stockholm, men som finns här uppe i Nyadal under sommaren i föräldrarnas ställe.

Annons

Annons

Redan för två år sedan fick vi en försmak av dem, men nu i en halv timme där de varvade med sånger, kommentarer och musikstycken på ett proffsigt sätt. Särskilt vill jag nämna deras tolkning i sång Carolas, "O, säg mig var du står" och i svensk folkmusik för två violiner, "Gärdebylåten".

Fabienne har ju fått ett stipendium av Kramfors kommun till ett projekt som hon och hennes likaledes begåvade lillasyster skall omsätta i musik i kommunen.

Anneli Eriksson, väl utbildad vid Piteå musikhögskola till musikpedagog och lärare, undervisar i Sollefteå och bor i Kramfors gav fint ifrån sig i sju sånger. Särskilt vill jag lyfta fram "Sverige, Sverige älskade vän" och ur Kristina från Duvemåla, "Du måste finnas", bearbetad med ett litet tillägg. Hon kompades av sin likaledes begåvade syster Wilma på elpiano.

Siri, en av Annelis flickor sjöng också en sång hon lärt sig i förskolan med många verser. Och fick stora applåder.

Alla fick också sjunga med i allsånger, barn och vuxensånger. Och inte minst -njuta av gott kaffe och bröd som systrarna Ingegerd Nordin och Margareta Nilsson stod för.

Den ekonomiska behållningen av serveringen gick till Operation Smile och steg till kronor 2.300 i dagsläget.

Åke Nilsson som ledde programmet riktade ett stort tack till alla medverkande och församlade som allra sist fick sjunga med i psalmen "I denna ljuva sommartid" och fick ta emot Herrens välsignelse.

Åke Nilsson

Näraskribent

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy