Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
INSÄNDARE: Replik: Bibeln har inte mycket till övers för ”hjärtan till vänster”

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Måna Jonsson Roos

Annons

Replik till ViSK: Vi vill att alla enheter i Svenska kyrkan blir regnbågscertifierade (Allehanda 21/6).

Som Bibel-läsande kristen, frälst av nåd, så hajade jag till när jag tog del av insändaren. Inte så förvånad över den förslagna certifieringen med tanke på svenska kyrkans olika vägval. Utan mera på att ViSK, Vänstern i Svenska kyrkan vill samla alla medlemmar i svenska kyrkan med ”hjärtat till vänster” – då hajade jag till. ViSK säger sig vara en partipolitisk obunden organisation. Nu tror jag inte att de bara är en obunden partipolitisk organisation – de verkar också vara obunden med den helig skrift, Bibeln. Bibeln som är alla kyrkors högsta auktoritet har inte mycket till övers för ”hjärtan till vänster”.

Annons

Annons

Ta nu inte illa upp, det är inte jag som påstår det, utan Bibeln, som uttrycker sig så. Därför undrar jag om inte ni har kommit fel någonstans. Så här står det: ”Den vise har sitt hjärta åt höger, men dåren har sitt hjärta åt vänster” (‭‭Predikaren‬ ‭10:2)‬.‭ Blir ni upprörda över det här, så hör bara vad Bibeln har att säga om allas våra hjärtan: ”Bedrägligare än allt annat är hjärtat, det är obotligt sjukt. Vem kan förstå det?” ‭‭(Jeremia ‭17:9‬).

Så även om ambitionen och förhoppningen är att kyrkans certifiering utfärdat av RFSL skall räcka inför den kommande pärleporten, så tvivlar jag på att det kommer att godtas. Kyrkans certifikat har alltid varit Guds sigill och den vilar på bekännelsen att Jesus Kristus är Herren, det certifikatet bekräftar Bibeln och det har alltid varit godkänt.

Men å andra sidan, så kan ViSK ha kommit rätt trots att det ser så fel ut. Har Svenska kyrkan förkastat den heliga skrift som sin auktoritet, så är inte jag den som skall predika för er. Då är ju vägen öppen och tillräckligt bred för att rymma både ViSK:s alla hjärtan och RFSL-certifikat.

Thomas Lundgren

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy