Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Stora besparingar på Sollefteå sjukhus

Insändare
INSÄNDARE: Lägg ner regionen – statlig vård kan inte bli sämre än det här för oss i Ådalen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Uppmaning till Sollefteå kommun, gör allt i er makt för att byta länstillhörighet. Våra pengar skall inte gå till att enbart utveckla vården vid kusten, utan även till att rädda liv på oss i inlandet", skriver signaturen Anders.

Bild: Emma Wallenius, Jonny Dahlgren

Annons

Att förstatliga vården kan bara inte bli sämre än vad det är. Vi måste få stopp på majoritetspolitikerna i Västernorrland bara ser sig om sina egna särintressen? De verkar inte ha en enda tanke på patienterna som bor i Ådalen. Man är så insnöad på att ta bort Sollefteå sjukhus att man helt tappat fokus på patienternas bästa. För nog tusan vet ni att det handlar om liv och död. Sedan kallar man det för att ta ansvar för vården, vilket är totalt obegripligt. Man undrar om vi är från samma planet?

Annons

Som läget är nu så skall vi i Ådalen betala lika mycket skatt som alla andra, med den stora skillnaden att vi inte skall få en tillgänglig basal akutsjukvård. Vi skall stå med mössan i hand och åka 10-20 mil för att få hjälp om vi har turen att överleva resan.

Kan för mitt liv inte tro att invånarna i Medelpad skulle acceptera detta om man från nationellt håll skulle föreslå ett liknade scenario för hela länet och att de skall nöja sig med en vårdcentral, med tesen att det räcker med att ha akutsjukhus i Umeå och exempelvis Gävle.

Annons

Skulle vara väldigt intressant att höra hur tongångarna skulle vara från er förespråkare då och även journalisterna/skribenterna som hela tiden argumenterar för en nedläggning. Lek med den tanken en stund, så kanske ni får en bättre förståelse för oss medborgare som ständigt måste vara förbannad för att ni vill beröva oss livsviktig vård. Så har det varit i flera år nu med region Västernorrland, man är dagligen orolig och arg för hur ni hanterar oss medborgare. Man svänger med fina flummiga fraser och ljuger oss medborgare rakt upp i ansiktet. Varför kunde man inte varit ärlig från första början från Socialdemokraternas håll om att er dröm är att Sollefteå sjukhus skall tas bort. Detta har aldrig handlat om ekonomi, utan man plockar bort små livsviktiga funktioner från sjukhuset med argumentet att spara pengar, troligtvis sparar man inget alls. Svårt att veta när man inte vill redovisa hur mycket besparing man gjort av alla de tidigare nedläggningar i Sollefteå. Förmodligen vet ni politiker inte det heller utan det är för er viktigast att centralisera.

Annons

Man inser med bestörtning att våra liv är inget värt för er politiker som står bakom detta beslut med att ta bort IVA. Uppmaning till Sollefteå kommun, gör allt i er makt för att byta länstillhörighet. Våra pengar skall inte gå till att enbart utveckla vården vid kusten, utan även till att rädda liv på oss i inlandet. Kan detta vara så svårt att förstå ni som förespråkar och hejar på nedläggningarna?

Anders

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy