Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

krönikaSommar i Höga kusten 2021

Sandra Bygdén Shameh
”Förläng semestern – ta vara på sommarnätterna”

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Bild: Izabelle Nordfjell

Annons

Vintertid är jag ingen nattuggla, utan hör till dem som oftast går och lägger sig tidigt. Jag ser ingen som helst anledning att stanna uppe på kvällarna, utan kliver då hellre upp i ottan och stökar. Men i takt med att ljuset återvänder och vårkvällarna blir längre, förändras mitt kynne. Jag får mer energi och dygnet får fler timmar. Helt plötsligt är klockan halv elva på kvällen, och jag är fortfarande vaken och pigg. Det är en härlig känsla – och en föraning om semester.

Annons

Annons

För när ledigheten kommer, då är jag redo att njuta av de långa och ljusa sommarnätterna. Pyssla i trädgården är skönare när solen inte gassar. Detsamma gäller för en promenad. När alla andra gjort kväll och det är lugnt ute, är det perfekt att ta en biltur – kanske får du se rådjur eller en räv. Ligga under en filt i soffan på altanen och läsa är rofyllt när sen kväll övergår till natt. Om det regnar, är det mysigt att kura inomhus i den ljusa natten – kanske titta på tv-serien Morden i Midsomer, eller baka en bärpaj att mumsa på.

Att utnyttja sommarnätterna är det perfekta sättet att förlänga semestern på!

I årets sommartidning (ges ut under midsommarhelgen) hittar du en guide till Örnsköldsviks skärgård. Precis som sommarnätter, hör havet semestern till och vår skärgård har många både stora och små öar redo att utforska. En ö jag ofta besökte som barn var Sälskäret i Idbyfjärden. Jag minns den som ett pittoreskt ställe där vi tog iland med båten och fikade. Den gamla husgrunden var spännande, och jag hoppades alltid att hitta något hemligt där. En annan ö i skärgården som många återkommer till, inte bara Ö-viksbor, är Trysunda. Ön har ett av norrlandskustens bäst bevarade fiskelägen och är lagom stor och lättillgänglig för hela familjen.

Annons

Välkommen till en sommar i Höga kusten!

Ps: Här hittar du som är prenumerant sommarens kryssbilaga – också ett utmärkt sommarnöje!

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy