Annons

Annons

Annons

Norrstan

Insändare
INSÄNDARE: Replik: Streetrace på nätterna ger ingen levande stadskärna

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

■ Replik på repliken "Härnösands gator måste vara öppna – annars dör staden ut", första inlägget i debatten var insändaren "Omogna bilburna trakasserar boende i Härnösand – stäng av alla gator under vissa tider".

Annons

Annons

"Jag ser inte hur boende och turismnäringen tar nytta av vrålande bilburna ungdomar hela nätterna på helger oavsett årstid", skriver signaturen Eva.

Bild: Olle Larsson

Ja.. Det sätt som beskrivs kan nog stämma för en företagare som har öppet nattetid. Vet inte riktigt vad företagen annars har för nytta av detta liv på nätterna?

Med bekanta på besök som checkade in på First Hotel för två år blev det en minnesvärd natt. Streetrace som pågick fram till 02.30 på morgonen på raksträckan utanför hotellet, resultatet var att rummet luktade av bränt gummi.

Är detta en levande stadskärna? Att bo i en stadskärna ska inte betyda att man "måste" stå ut med bilburna personer som inte kan uppföra sig.

Jag ser inte hur boende och turismnäringen tar nytta av vrålande bilburna ungdomar hela nätterna på helger oavsett årstid. Är det på detta sätt vi skapar framtida turismnäringen i Härnösand? För vem vill sova i Härnösand om de inte får sova på nätterna på grund av att det är helg? Att tro något annat är bara trångsynt.

Till sist, alla kan inte välja att köpa sig ett hus på landet, alla har inte körkort och våra äldre som bor på boenden i staden kanske inte har möjlighet att välja att bo på något annat boende, varför ska stadskärnan anpassa sig efter ett fåtal ungdomar?

Eva

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan