Annons

Annons

Insändare
INSÄNDARE: Vi borde lärt oss av historien – dags att sluta deportera våra medmänniskor

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Stefan Lindkvist är kritisk till att Sverige skickar iväg flyktingar från Syrien.

Bild: TT

Annons

Historien upprepar sig igen och igen och endast få gör sin röst hörd.

Sverige deporterar folk som tagit sin tillflykt hit. Att de Sverigefientliga grupperingarna kommer med sådana förslag är inte märkligt alls, det märkliga är att vi tillåter det att ske gång på gång utan att inse konsekvenserna av vårat handlande.

Vi är verkligen landet lagom på gott och ont. Lagom är bra många gånger men när det gäller att deportera flyktingar så borde vi lärt oss mer. På 40 talet deporterade den svenska samlingsregeringen de tyska soldater som flytt hit under kriget, Sveriges samlingsregering deporterade även balter om sovjet begärde utlämnade och senan har historierna avlöst varandra, nu är det afghaner, flyktingar från Syrien och många andra länder som Sverige deporterar folk till ivrigt påhejade av egoistiska brunhögern. Det är förbaskat märkligt att protesterna inte är starkare. Är vi på väg att ge upp?

Annons

NEJ, antirasismen skall segra, vi måste ställa oss upp på barrikaderna och tydligt visa vart vi står.

Annons

Det goda kommer alltid att segra över det onda!

Stefan Lindkvist

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy