AnnonsHärnösands kommun

TV: Se Härnösands digitala nationaldagsfirande – sång, musik och tal: "Är imponerad av den kommunala förmågan"

Även i år satte coronapandemin käppar i hjulet för det traditionsenliga nationaldagsfirandet på Murberget. Precis som förra året kan du se firandet digitalt på kommunens hemsida. – Jag hoppas att årets digitala nationaldagsfirande ger glädje och blir ett uppskattat inslag på denna högtidsdag, säger Linda Thorén projektledare för kommunens nationaldagsfirande.

Hamdha Faiz från Gerestaskolan, som gjorde årets Majblomman-affisch, håller tal under Härnösand kommuns digitala nationaldagsfirande. Som traditionen bjuder håller även kommunfullmäktiges ordförande, Göran Nordlander tal. Se hela firandet på kommunens hemsida.

Inbäddat innehåll

Härnösands kommun har även detta år fått planera ett digitalt firande istället för det traditionella och populära nationaldagsfirandet på Murberget.

Den populära nationaldagen på Murberget har i många år arrangerats av Härnösands kommun tillsammans med Västernorrlands Museum och brukar bli en folkfest som lockar tusentals besökare. Men även i år har coronapandemin satt käppar i hjulet och därför har ceremonin på plats fått ställas in.

Nästa år hoppas jag på en riktig folkfest tillsammans.

Härnösands kommun hittade en lösning, precis som förra året. I en webbsändning från kommunens hemsida kan du ta del av det finstämda firandet på kommunens hemsida

– Förra året var nationaldagsfirandet ett av kommunens första digitala evenemang det har blivit många digitala evenemang under året som gått och jag hoppas att det är sista gången vi behöver fira nationaldagen på distans, säger Linda Thorén.

Materialet är precis som förra året förinspelat från olika platser i Härnösand och innehåller som traditionen bjuder tal av Göran Norlander, kommunfullmäktiges ordförande, som inleder och hälsar välkommen. Sen talar även trettonåriga Hamdha Faiz från Gerestaskolan som gjorde årets Majblomman-affisch och kommundirektör Lars Liljedal.

– Jag har imponerats av den kommunala förmågan att ställa om och kraftsamla när det som bäst har behövts, säger Lars bland annat i webbsändningen.

Dessutom bjuder den cirka 20 minuter långa sändningen på både sång, musik och så klart hissas flaggan.

Härnösandselever från estetiska programmet sjunger nationalsången i webbsändningen.

Den traditionsenliga ceremonin där nya medborgare hälsas välkomna har däremot behövt skjutas upp till nästa år.

– Ett diplom kommer att skickas ut till alla, och nästa år hoppas jag på en riktig folkfest tillsammans. Då ska vi fira Härnösands nya svenska medborgare från 2020, 2021 och 2022.

Du hittar sändningen här - www.harnosand.se/nationaldagen – programmet är cirka 20 minuter långt.

Ovan artikel är framtagen av Brand Studio Mittmedia och Härnösands Kommun och är ej en artikel av nyhetsredaktionen.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Allehanda.ses redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy