Annons

Annons

Annons

Stora besparingar på Sollefteå sjukhus

Insändare
INSÄNDARE: Replik: KD har inte satt sig in i helheten – länets resurser är hela länets

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

■ Replik på insändaren "KD: Sollefteå riskerar att bli ett "primärvårdssjukhus" – vi säger nej till besparingarna".

Bild: Hanna Persson

Annons

Annons

Först vill vi tacka KD för att man nu lämnar tydliga besked att man tagit ställning i frågorna som kommer ligga på Regionfullmäktiges bord nu i juni. Det innebär ju därmed också att KD inte kommer ställa sig bakom några förslag om återremiss. Det är bra. Verksamheterna behöver få komma igång med att verkställa sina förslag efter fullmäktiges beslut.

Sedan vill vi fråga KD – menar ni att vi inte ska fatta beslut om att tillföra verksamheter till sjukhuset i Sollefteå? Ska vi strunta i att utveckla samarbetet med Region Jämtland Härjedalen? Inte flytta några operationer eller utöka det som redan görs? Det om något skulle innebära en centralisering, precis det KD skyller oss för.

Eller har KD bara låtit bli att sätta sig in i underlagen inför hälso- och sjukvårdsnämndens möten, låtit bli att lyssna på verksamheternas föredragningar? Hur ska man annars tolka deras påstående om att något mörkas. 132 frågor om förslagen har kommit in till förvaltningen från fullmäktiges partier, vad mer ville man fråga om?

Det är också uppenbart att KD inte har tagit sig tiden att sätta sig in i helheten. Västernorrland, ja faktiskt hela Sverige, står inför utmaningen att färre i arbetsför ålder ska ta hand om fler äldre. Det gäller inte minst inom vården. Ska den ekvationen gå att lösa behöver vi börja se hela länets alla resurser som just hela länets. Annars blir vi kvar i en vård som kostar mer än jämförbara län men där invånarna får ut mindre vård för skattepengarna. Är det KD:s vision?

Roger Johansson, gruppledare (S)

Anna Strandh Proos, gruppledare (M)

Sarah Karlsson, gruppledare (L)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan