Annons

Annons

Annons

Annons

Så påverkas Ö-viks sjukhus av sparförslaget

Insändare
INSÄNDARE: Afasiföreningen: Vad kan hända när Ö-viks sjukhus omorganiserar?”

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Izabelle Nordfjell, Arkivbild

Annons

Vi vet i dag att det bästa för en patient är när man kan få specialiserad vård vid en avdelning anpassad för sitt eget behov. Nu riskerar vi att tappa inte bara riktade avdelningar utan också att bli av med antalet vårdplatser.

Örnsköldsviks Afasiförening har fått kännedom om besparingar inom Örnsköldsviks sjukhus när det gäller strokepatienter, något som vi känner stor oro inför. Behovet av att snabbt identifiera om en patient behöver språkträning är en viktig fråga för våra medlemmar. Utan tidiga insatser från en logoped riskerar många att i längden uppleva socialt utanförskap och ensamhet.

Annons

Annons

Vi i Örnsköldsviks Afasiförening arrangerar regelbundet grupper där medlemmar får språkträna med både dator och i små samtalsgrupper en gång i veckan.

Om behovet av språkträning inte täcks upp av sjukvården? Vem ska då ta hand om personer med afasi? Vi är en liten förening som redan idag jobbar mot målgruppen där mer språkträning behövs.

SKR och staten har en överenskommelse om ”god och nära vård” som innebär att vidareutveckla den nära vården. Hur ställer det sig mot att man då försämrar strokepatienternas rehabilitering?

Vi vet hur viktigt det är med logopeder inom sjukvården och möjlighet till språkträning. Vi hoppas att den informationen finns med i Regionens riskanalys inför förslaget.

Afasiföreningen Örnsköldsvik

Annons

Annons

Till toppen av sidan