AnnonsHÄR Handel & Möten i Härnösand

Jon och de lokala butikerna - därför är staden unik: "Härnösandsborna är måna om sin stad och sina butiker"

När Jon Hultman flyttade till Härnösand för åtta år sedan möttes han inte bara av en vacker skärgårdsstad med närhet till naturen. Han såg också det starka engagemang som invånarna känner för sin lokala handel.

Att byta amerikanska miljonstaden Milwaukee mot svenska Härnösand kan låta som en skarp kontrast, men det är precis vad Jon Hultman gjorde när kärleken förde honom hit. Året var 2013, och med lång erfarenhet av detaljhandel i bagaget föll det sig naturligt att fortsätta på den inslagna banan genom ett sommarvikariat på Stora Coop.

– Där har nog de flesta lokalbor jobbat någon gång i sitt liv! säger Jon och skrattar. Under mina nästan två decennier i branschen har jag sålt alltifrån elektronik till kläder, och tiden på Coop gav mig en bra start i Härnösand.

Idag drar Jon nytta av sin säljbakgrund som centrumutvecklare på HÄR Handel och Möten, där han varje dag ser prov på invånarnas starka känslor för sin stad.

– Härnösandsborna är väldigt stolta över sin anrika stad och månar om sina butiker, vilket märks inte minst i och med den lyckade försäljningen av HÄR-presentkort under året som gått. Folk förstod ganska tidigt att vi alla måste agera för att behålla vår levande stadskärna, och det har varit en av räddningarna för den lokala handeln under pandemin.

Det gångna årets restriktioner fick också effekten att många lokalbor tog chansen att utforska sin egen närmiljö, konstaterar Jon.

– Eftersom ingen kunde resa någonstans började lokalborna återupptäcka allt det som gör Härnösand unikt. Som att du kan bo, shoppa och äta centralt och ändå bara vara 10 minuter bort från att sitta på en klipphäll med utsikt över havet eller åka mountainbike mitt ute i skogen. Eller att vi faktiskt har en musikaffär vilket ju inte är så vanligt längre, och att tygaffären inte bara säljer textilier utan även kan sy på beställning. Folk fick upp ögonen för sin omgivning på ett nytt sätt och såg värdet i att försöka bevara det vi har.

Läs mer HÄR Handel och Möten på Facebook

Möt Härnösands lokala handlare:

Mikael på Datorbutiken ÅRB.

Mikael

Datorbutiken ÅRB

– Härnösands lokala butiker bidrar med arbetstillfällen, hjälper unga in på arbetsmarknaden och underlättar för inflyttning och att behålla kompetens – allt som behövs för en levande stad.

Emil på Näbbar & Klor.

Emil

Näbbar & Klor

– Djurägare ska inte behöva åka så långt för att få tag i det de behöver, därför öppnade vi vår affär för att komplettera den befintliga butiken i Härnösand. Det absolut roligaste med jobbet är de otroligt positiva kunderna och deras fantastiska husdjur!

Catharina, Anna och Mona på Lust & Fägring.

Catharina, Anna och Mona

Lust & Fägring

– Härnösand behöver en textilbutik med vår spetskompetens och våra produkter, och vi drivs av att dela med oss av vårt kunnande, vår service och att bidra till fina miljöer.

Lena, Cornelia, Caroline och Emma på Savon.

Lena, Cornelia, Caroline och Emma

Savon

– Vi är en hårstudio som erbjuder många behandlingar inom hårvård, och nu när det nalkas studentfiranden och bröllop kan vi till exempel utföra vackra uppsättningar och färgteknik som är två av våra specialområden.

Presentkortet som har gjort succé – läs mer här

Ovan artikel är framtagen av Bonnier News Brand Studio och Här Handel och Möten i Härnösand och är ej en artikel av nyhetsredaktionen.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Allehanda.ses redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan