Annons

Annons

Annons

Sollefteå

Insändare
INSÄNDARE: Naturen är till för Sollefteåborna, inte för att ladda stamnätet söderut

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Skogsskövling för byggande av vindkraft – för vem? Inte för kommunens invånare, tycker Liberalerna i Sollefteå.

Återigen har en majoritet i Kommunstyrelsen släppt på dammluckorna när det kommer till att skövla skog för att producera el som inte behövs i vårat eget län utan går på ren export söderut. 2019 hade vi inom Västernorrland redan en elproduktion som var mer än dubbelt så hög som vår förbrukning, så varför ska vi då återigen godkänna ytterligare vindsnurror på våra höjder i våra skogar?

Annons

Annons

Varje vindsnurra som nu ska byggas är 50 meter högre versioner än vad som godkändes i den ursprungliga 13 år gamla(!) ansökan. Var och ett av dessa torn, 4 gånger högre än skogen omkring, kommer att ha ett riskområde kring sig på ca 20 hektar. Natur som man inte bör beträda särskilt inte vintertid då man riskerar så kallad is-kastning. Som jämförelse motsvarar fotbollsplanerna på Nipvallen tillsammans ca 1 hektar.

Utöver själva riskområdet kring varje kraftverk som man nu endast kan räknas beträda på egen risk så tillkommer även ett vitt blixtljus som måste installeras på alla kraftverk med en totalhöjd över 150m. Detta ljus måste vara aktiverat dygnet runt. Att ett liknande ljus inte skulle störa invånare i kommunen  finner vi för otroligt.

Liberalerna Sollefteå

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan