Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Stora besparingar på Sollefteå sjukhus

Insändare
INSÄNDARE: Regionen som Gud glömde!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Skribenten har fått nog av nedskärningarna på Sollefteå sjukhus.

Bild: Agnes Fäldt, Jonny Dahlgren, Hanna Persson

Annons

När skall detta vansinne inom Region Västernorrland ta slut? Det är någonting sjukt i vår region och dess ledande politiker. Och det verkar aldrig ta slut heller. Alltså hur kan man ens tänka tanken att lägga ner respiratorvården i Sollefteå? Inte ens pandemin verkar visa politikerna om vikten av respiratorvård.

Är det meningen att vi i Ådalen skall ha sämre chanser till överlevnad? Verkar som att ni tycker det eftersom det är just livsviktiga funktioner som ni vill spara in på. Det bara måste finnas annat att spara på inom sjukvården som inte är lika livsviktig, om det nu verkligen är ekonomin som är problemet. Man måste kunna ställa sig frågan om hur långt får man gå innan man passerar moraliska och etiska gränser. Geografin är som den är och avstånden går inte att ändra på, och hjälp måste gå att få inom rimlig tid.

Annons

Annons

Misshandeln av Sollefteå sjukhus måste få ett slut. Har ni inte plockat bort nog med livsviktiga funktioner vid sjukhuset redan? Om vi inte kan enas om bra och lika vård för invånarna så låt då åtminstone Ångermanland få behålla den del av skatten som går till sjukvård så får vi lösa det själva i någon form. Känns inte längre meningsfullt att som egenföretagare betala massvis med skatt och se dessa försämringar med en sjukvård som blir längre och längre bort, främst för våra barn och äldre människor som tvingas resa land ock rike för basal akutsjukvård.

Ni som stödjer detta beslut, ställ er själva frågan om ni skulle acceptera att få dessa långa avstånd och försämrade möjligheter till livsviktig vård. Planerade saker kan vi åka längre för men det akuta omhändertagandet måste få finnas inom rimliga gränser. Dessutom är ett regemente på ingång. Hur i hela fridens namn tänker ni? Kan väl inte vara någon nackdel att ha ett akutsjukhus på orten då. Kliv av era positioner om ni inte klarar av tanken att andra än Medelpad skall få snabb sjukvård.

Klas

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy