Annons

Annons

Annons

Annons

Nya Utsprångskajen

Insändare
INSÄNDARE: Varför har Miljöpartiet så stor makt i Härnösand?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Vendela Wikström, Gunnar Stattin

Varför tycks Miljöpartiet med sina tre(3) mandat i kommunstyrelsen, visserligen med ordförandeposten i Samhällsnämnden, ha så stort inflytande över Härnösands framtida infrastruktur? Finns verkligen den politiska viljan att rusta upp Skeppsbron och utsprångskajen?

Annons

Annons

När frågan görs till ett jätteprojekt att omfatta sträckan Kanaludden till Sälsten undrar man om det någonsin blir verklighet. Politiken prioriterar för närvarande Miljöpartiets hjärtefråga: nya gator med cykel- och gångbanor. Nu i höst påbörjas ett nytt jätteprojekt när Volontärvägen från Kastellgatan till Hjortronstigen vid Myran byggs om. Lägg till den förestående kostsamma ombyggnationen av Nybrogatan.

Min uppmaning till Socialdemokraterna och Andreas Sjölander; "kör över" Miljöpartiet i denna viktiga fråga, stöd finns troligen hos Moderaterna och Centern, och prioritera upprustningen av Skeppsbron och utsprångskajen. Ombyggnationen av Nybrogatan kan skjutas på framtiden och enligt mig kan den överdrivna utbyggnaden av cykelvägar sättas på paus. Stöd finns med all säkerhet i en majoritet av Härnösands befolkning att utveckla kryssningsturismen och att snart kunna välkomna våra kryssningsbesökare på "rätt sida" av hamnen.

Nöjeskryssningar kommer däremot aldrig bli en hjärtefråga hos Miljöpartiet.

Michael

Annons

Annons

Till toppen av sidan