Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nya Utsprångskajen

Insändare
INSÄNDARE: Djuphamnen fungerar bra för kryssningsfartygen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Calle Lundkvist vid bilmuseet slår ett slag för djuphamnen och Härnösand som turiststad.

Bild: Jessica Ivarsson, Olle Larsson, Gunnar Stattin

Annons

Angående utsprångskajen; När de stora kryssningsfartygen ligger i djuphamnen har turisterna en spännande utsikt över de enormt stora vindkraftverkens propellrar och gamla vackra lyftkranar. Sen kommer en vandring i solen, 200 meter till Sveriges största bilmuseum som tar in lika många besökare som alla bussevent tillsammans.

Många åker med båten för att gå bilmuseum. Vandringen mot centrum går vid vattnet på Härnösands finaste gångväg, som kommunen har satsat pengar och underhåll på. Jag frågade en kapten på Silja om utsprångskajen. Han tyckte det var bra där han var, och ville inte flytta eller vispa upp botten i kanalen.

Annons

Annons

Vi är många som jobbar gratis för bilmuseet när båtarna kommer . Vi står där i alla väder och delar ut reklam och pratar med alla. Vi är glada och stolta över vår fina stad. Det är lätt att bli hemmablind, men vi har många butiker som vi tipsar om. Värdens bästa gin köper man på Härnön. Den största tillgången är alla glada positiva härnösandsbor som möter turisterna!

Calle Lundkvist

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy