Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Härnösand

Insändare
INSÄNDARE: Replik: Utsprångskajen ska rustas upp – men planen måste vara genomtänkt

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Samhällsnämndens Knapp Britta Thyr (MP) och kommunstyrelsens ordförande Andreas Sjölander svarar om planerna för utsprångskajen i Härnösand.

Bild: Birgitta Strandh, Olle Larsson

Annons

Svar till Hasse A Rusta upp utsprångskajen – helst igår Varför händer inget på utsprånget? Frågan är befogad eftersom det sett likadant ut i flera år nu på Utsprångskajen. Svaret är att det har hänt och händer mycket!

Kommunen har utrett förslag på hur Utsprånget kan se ut för att kunna ta emot fartyg av olika slag. Vad som är tekniskt möjligt och bra för närliggande kajer för Gymnasiet och Kustbevakningen är också viktigt i sammanhanget att lösa.

Annons

Annons

Parallellt med det arbetet jobbas det med ett planprogram för hela sträckan Nybron, Skeppsbron och bort mot Sälsten så att vi kan planera ett sammanhängande stråk. Även dialog med intressenter så som Marinen som äger den militära infrastrukturen pågår för att dra nytta av varandra och hitta goda lösningar tillsammans. Ombyggnationer av kajer och hamnar kräver tillståndsprocesser som måste hanteras. Dessa tar tid och man måste veta vad man vill och hur omgivningarna påverkas.

Utsprångskajen är inte det enda större investeringsprojektet av mångmiljonbelopp i Härnösand. Skeppsbron och Nybron är bland annat också aktuella och därför är det viktigt att det finns en sammanhållen investeringsplan för alla projekt. Vi måste få chans att jobba igenom underlagen rejält för att sen kunna prioritera.

Eftersom vi anser att våra gemensamma skattemedel ska investeras med klokskap och eftersom stora investeringar sker över flera år krävs också en politisk överenskommelse i de långsiktiga planerna. En ny Utsprångskaj ska finnas länge och tillgodose många olika behov så det är viktigt att det blir rätt. Härnösands hamn gör idag ett fantastiskt jobb med att ta emot kryssningsbesökare som vill se Härnösand och Höga kusten! Följ gärna kommunens arbete med Utsprångskajen på kommunens hemsida: harnosand.se/utsprangskajen.

Knapp Britta Thyr (Mp) samhällsnämndens ordförande Härnösand

Andreas Sjölander (S) kommunstyrelsens ordförande Härnösand

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy