Annons

Annons

Annons

Annons

Migrationsverket i Kramfors läggs ner

Insändare
INSÄNDARE: Lägg ner Migrationsverket, asylprocessen är rättsosäker

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Då antalet flyktingar minskat sedan den stora vågen 2015 då tusentals asylsökande anlände till Malmö varje vecka har man beslutat att lägga ner Migrationsverket i Kramfors.

Bild: Anders Liden

Angående Migrationsverkets avveckling i Kramfors. Lägg ner hela Migrationsverket och flytta ansökningsförfarandet till Gotland i samband med Lottodragningen.

Annons

Jag anser att det är lotteri som förkommer när beslut skall tas för de asylsökande, man silar mygg och sväljer elefanter. Jag har varit god man i cirka 10 år, och något mer godtycke har jag inte skådat. Jag ifrågasätter de asylsökandes rättssäkerhet.

Annons

Vi gode män har inte fått det stöd och gehör vi behövt när vi varit i kontakt med detta statliga verk, utan vi har blivit behandlade som asylsökande, och detta är fruktansvärt dels mot oss men framför allt mot de asylsökande. Nonchalans och misstro mot de asylsökande och oss gode män är det jag har upplevt, man blir skickad hit och dit för röntgen av knäskålar och tänder dagen innan den asylsökande skall fylla 18 år.

Det finns ingen forskning som styrker att man kan lita på denna metod. Ren skandal och slöseri med statliga resurser. På grund av den omfattande byråkratin inom detta verk så kommer jag aldrig mer vara eller ta på mig ansvaret som god man.

En gång god man – aldrig mer.

Annons

Annons

Till toppen av sidan