Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Härnösand

Insändare
INSÄNDARE: Moskva har Röda torget – i Härnösand har vi döda torget

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten vill ha mer liv och rörelse kring Stora torget i Härnösand.

Bild: Gunnar Stattin, Olle Larsson

Annons

Finns det någon som blir glad över att gå över torget i Härnösand en vanlig dag, vardag som helg? All torghandel är borta sedan länge liksom varuhuset Prisma. Varför kan man inte tillåta enkelriktad trafik under dagtid (8-19) från gamla taxi mot före detta Fisktorget? Citybussen borde också gå där. Tillåtelse för av- och påstigning skulle vara tillåtet. Det skulle stimulera fler att dra sig in mot centrum. En som möjligen skulle kunna bli störd är landshövdingen men den risken är nog inte så stor.

Annons

Annons

Härnösand har stora förutsättningar att sommartid bli en riktigt stor attraktion för bilister som gillar amerikanska bilar. Bilmuséet är unikt och lockar många besökare. Skulle man sedan arrangera crusing-dagar för gästerna efter Nybrogatan skulle det också vara lockande.

Näringslivskontoret borde ta kontakt med Calle Lundkvist och Krantzarna från Gussjö om hur det bäst skall arrangeras. Besökarna skulle också sätta fart på stan och gynna affärerna och restaurangerna!

Ove

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy