Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Så vaccineras Ö-viksborna

Insändare
INSÄNDARE: Brister i informationen om vaccinbokning för LSS

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: TT Nyhetsbyrån

Annons

Varför har ingen information kommit, hur det egentligen ska gå till när personer tillhörande LSS och de som arbetar med persongruppen ska få sin bokning av vaccin? Den 20/4 kom information i Örnsköldsviks Allehanda att personer tillhörande LSS samt de som jobbar inom området kan boka för vaccinering. Men det går inte att boka, inte ens supporten på Region Västernorrland kan kringgå systemet, eftersom det går via personnumret.

Annons

Annons

Ja det kanske inte är så konstigt, hur kan systemet känna av om du tillhör LSS eller arbetar med persongruppen? Men går man in på Region Västernorrlands Facebook sida kan man ställa frågor och få veta att persongruppen kommer att bli kontaktad, för att få en tid. Är det rimligt att människor måste ha Facebook för nås av denna information?

Vidare kan man fundera över hur prioriteten ser ut för detta och kanske också vilken tidsplan det kommer att ske inom. Men den stora frågan handlar väl om, varför man inte tidigare informerat persongruppen hur det ska skötas, innan det kommer till deras tur, och knappt det? Är det så att man ska behandlas annorlunda för att man tillhör LSS? 

Det är i alla fall känslan. Det bästa är väl ändå att själv eller med hjälp av anhörig, godman eller assistent få boka sin egen tid för vaccinering. Vad är friheten i detta system, att vara beroende av att ”någon” ringer dig för tidsbokning, för vad händer om du inte svarar, på det där telefonsamtalet, hamnar du längre ner i prioritet då, på listan? Det är väl så att man vill kunna se tiderna, precis som alla andra och själv äga möjligheten att boka sitt eget vaccin. Slutligen undrar jag om detta är ett effektivt sätt för att så snabbt så möjligt få vaccin och hindra smittspridning?

Anhörig

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy