Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Stora besparingar på Sollefteå sjukhus

Insändare
INSÄNDARE: Slå vakt om intensivvårdsavdelningen på Sollefteå sjukhus – där finns omsorg och ömsinthet

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Frida Eriksson, Emma Wallenius, Shanelle Nordgren

Annons

Intensivvårdsavdelningen på Sollefteå är - sådan den är idag - en avdelning att vara stolt över och tacksam för. Vad har jag för grund för detta påstående? Jo, jag har personligen erfarit att det förhåller sig så. När min man för några veckor sedan var i behov av intensivvård, var det gott att iaktta hur väl han togs om hand av läkare, sjuksköterskor och undersköterskor. Den vård de gav präglades av såväl kunskap och skicklighet som omsorg och ömsinthet. Etik och empati var bärande drag. Sådan vård är värd att slå vakt om.

Annons

Annons

Det är därför med oro jag – i likhet med många andra – tar del av centralt anställda tjänstemäns och regionala politikers planer på att nedmontera IVA:s verksamhet i Sollefteå. När man dessutom på allvar talar om att beröva sjukhuset möjligheten att lägga en patient i respirator, blir jag rent ut sagt bestört.

Att avlöva en väl fungerande livsviktig verksamhet rimmar enligt min uppfattning illa med samma instansers uttalanden i åtminstone tre avseenden.

Tjänstemän och politiker deklarerar att Sollefteå sjukhus fortsatt ska vara ett av tre akutsjukhus i regionen. Vidare betonar de gärna att alla ska ha tillgång till likvärdig vård (vad de nu lägger för innebörd i detta). Sist, men inte minst, får vi inte sällan höra dem med emfas framhäva sin strävan för att hela landet – och inte minst Norrlands inland – ska leva.

Centralt anställda tjänstemän och regionala politiker bör besinna sig och begrunda, hur negativt det vore för hela regionen om Sollefteå sjukhus, ett akutsjukhus i Norrlands inland, finge sin väl fungerande intensivvårdsavdelning beskuren. Att inte slå vakt om den vore inhumant

Mitt varmaste tack till personalen på IVA för den goda vård som vederfors min man, en vård som jag hoppas framgent ska få komma andra som behöver sådan till del.

Elsa Hörling

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy