Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Projektet ”Bygd på räls” i Gideälvdal

Insändare
INSÄNDARE: Bra förslag med trafik på nygammal järnväg

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Jerry Brodin

Annons

Jag tycker att förslaget med nygamla järnvägen efter Stambanan för persontrafik verkar vara så intressant att det bör utredas. Det är ju på hög tid att kommunen satsar något ordentligt för persontransport för medborgarna som bor i bland annat Trehörningsjö, Långviksmon, Björna och Mellansel.

Om det saknas pengar inom den offentliga delen av Ö-viks kommuns budget bordet det vara enkelt att satsa lite av AB Rodrets överskott under några år. (Rodret är ju Ö-vik kommuns koncernbolag som under sig har bland annat Öviks Energi, Miva och ett stort antal andra bolag och ekonomiska föreningar).

Annons

Annons

Det vore ju mycket överraskande om inte det finns pengar som kan finansiera försöket att skaffa miljövänliga persontransporter även för inre delen av Örnsköldsviks Kommun. På likande sätt som Botniabanan och Norrtåg. Pengar för att utreda och köra något år borde av allt att döma finnas i bolaget Rodret.

Då har vi bara frågan om det finns någon som vill åka? Svaret på den frågan har blivit JA. Finns det plats på Stambanan är ju något som Rodrets ledning kan undersöka om de är intresserade.

Jag hoppas på en satsning på inlandet i Örnsköldsvik!

Per

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy