Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Kramfors

Läsartext
Nora-Skogs Kyrkokör dansade loss

Efter att ha sett många grupperingar dansa till den medryckande låten Jerusalema, kände Nora-Skogs Kyrkåkör i Högakusten att det var dags att följa utmaningen. Den 22 februari samlades en del av medlemmarna i kören för att, under ledning av körledaren Annika Stockberg, öva in de nu för många, välkända stegen.

Detta är en läsartext.

Nora-Skogs kyrkokör framför Nora kyrka. Bild: Evelina Stockberg

Annons

Att titta på allehanda skärmar och kanske klappa lite i takt var markant enklare än att tillsammans försöka synka stegen så att alla sparkade åt rätt håll eller gick åt rätt håll var långt mycket svårare än förväntat.

”Jerusalema” är en låt som är inspirerad av sydafrikansk kyrkomusik och med en touch av disco-housen. Texten är på zulu och är skriven av den 24-årige sydafrikaneske discjockyn och musikproducenterna Master KG och den kände singer-songwritern Nomcebo Zikode. Musiken och dansen har spridit sig över världens alla hörn och variationerna har varit lika många som framträdandena.

Annons

Annons

Nu blev det dock Nora-Skogs kyrkokörs tur och inspelningen gjordes utanför Nora kyrka.

Då sången ”Jerusalema” också har en religiös anknytning kändes det viktigt för kyrkokören att göra sin ”challange/utmaning framför Nora kyrka.

”Jerusalema lkhaya lami”(Jerusalem mitt hem). Låten går tillbaka till löftet om att Gud en dag skall befria jorden och människan från allt ont. En vacker tanke är att Jerusalem är en betydande plats för alla tre världsreligionerna.

Dock handlar låten idag mest om att ge hopp och livsmod under den rådande pandemin och utmaningen finns nu inom olika grupperingar världen över med syfte att dansen skall skänka glädje och för en bättre värld. Dansen skapar även den sammanhållning som så väl behövs just nu.

För filmandet och fotograferande samt för klipp och redigering stod Evelina Stockberg för, tillsammans med Emma Dahlund och Lisa Sandström samt Annika Stockberg.

Nora-Skogs kyrkokör utmanar nu andra körer och kyrkokörer att följa deras exempel i den virala succén ”Jerusalema dance challange”.

Vidoeklippet kommer inom kort.

Ann-Christin Tjernström

Näraskribent

Nora-Skogs kyrkokör framför Nora kyrka. Bild: Evelina Stockberg

Annons

Nora-Skogs kyrkokör framför Nora kyrka. Bild: Evelina Stockberg

Nora-Skogs kyrkokör framför Nora kyrka. Bild: Evelina Stockberg

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy