Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Så påverkar coronaviruset Härnösand

Insändare
INSÄNDARE: Replik från Regionen: Stor säkerhet krävs i vaccinationslokaler – vi återkommer om Hemsön

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

■ Replik på insändaren "Låt oss bli vaccinerade på Hemsön – varför så olika regler om vaccinationslokaler?".

Vaccination mot covid-19 kan inte jämföras med någon tidigare utförd pandemisk vaccinering.

Annons

Det finns idag flera olika typer av covidvaccin som alla ska hanteras på olika sätt. Specifika krav på lagring i speciella medicinska kylar, säkerhet, frakt och särskilda förberedelser ställer stora krav på vilka lokaler som kan användas.

Annons

Eftersom vi fortfarande upplever en hög smittspridning i samhället behöver säkerheten vara ytterst noggrann. Personer som vaccinerats ska dessutom stanna kvar i 15 minuter för observation innan de får lämna vaccinationslokalen. Detta ställer naturligtvis extra krav på storlek och logistik i lokalerna.

Det är några av de parametrar som vi behöver ta hänsyn till när vi ska välja vilka platser och lokaler som är mest lämpade för vaccinering av allmänheten i Västernorrland.

Vi tackar för erbjudandet och hoppas att vi snart kan presentera vaccinationslokaler som fungerar bra även för er som bor på Hemsön.

Kimmo Kanerva, delprojektledare för vaccinationslokaler Region Västernorrland

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy