Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Så påverkar coronaviruset Härnösand

Insändare
INSÄNDARE: Munskydd på bussen borde vara ett måste i Härnösand – för att skydda andra

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Elever från Hedda Wisingskolan 8C tycker att det bör bli strängare med att ha munskydd i kollektivtrafiken i Härnösands kommun.

Bild: TT, Emmy Norgren

Annons

Vi tycker att det bör bli strängare med att ha munskydd i kollektivtrafiken i Härnösands kommun.

Att åka kollektivtrafik ökar risken att få och sprida covid-19 genom människor är i nära kontakt med varandra. Det är svårt att hålla en meters avstånd på bussen, därför är det viktigt att minska smittspridningen så mycket som möjligt på de ställen där smittspridningen är som högst. Överföring av viruset genom kollektivtrafik kan leda till att både passagerare och chaufför blir smittade och om chauffören blir smittad kan hen smitta andra som stiger på bussen. Det har bevisats att munskydd kan minska smittspridningen och WHO rekommenderar att ha munskydd.

Annons

Annons

Chauffören bör se till att alla passagerare har munskydd under hela resan och om de inte har det så bör chauffören ha rätt att neka personen tillträde till bussen. Eftersom munskydd skyddar andra och inte en själv, är det så viktigt att alla har det för att det ska fungera.

Det finns ingen anledning att inte ha munskydd. De är enkla att använda, enkla att ta med och de är billiga.

Elever från Hedda Wisingskolan 8C

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy