Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Skidåkning

Insändare
INSÄNDARE: Replik: Använd skidliften till Hallstabergets längdspår istället för ett elljusspår

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"I Solberg finns alternativet att längdskidåkare nyttjar slalombackens skidlift för att ta sig till längdskidspåren, det kanske vore ett alternativ även här", menar Rolf Öhlén i en replik.

Annons

■ Replik på insändaren "Inte många i Jan Gullik på kvällen – gör elljusspår till Hallstaberget i stället".

Jag håller med "Skidåkande miljövän" om att det vore trevligt med ett elbelyst längdskidsspår från staden upp till Hallstaberget.

Annons

Annons

Dock tror jag att terrängen inte är den bästa för att det ska låta sig göras på ett bra sätt. I så fall tror jag spåret skulle behöva dras längs med Spannsjövägen och sedan ansluta till spårsystemet vid Jan Gullik.

För dem som bor på Prästbordet skulle det vara lättillgängligt men de som bor på andra sidan riks 90 skulle nog ta bilen lika fullt.

Sedan beror det på markägarförhållandena. I Solberg finns alternativet att längdskidåkare nyttjar slalombackens skidlift för att ta sig till längdskidspåren, det kanske vore ett alternativ även här, åtminstone för oss som bor på Rödstaringen och i Skärvsta.

Rolf Öhlén

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy