Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Så påverkar coronaviruset Härnösand

Insändare
INSÄNDARE: Låt oss bli vaccinerade på Hemsön – varför så olika regler om vaccinationslokaler?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Vi tyckte att det vore helt perfekt att kunna bli vaccinerade här på ön och slippa transporter till Härnösand", skriver Hemsö Skärgårdsförening.

Bild: Rasmus Hammarström

Annons

Innan något vaccin hade kommit så genomfördes en kontroll av möjliga platser för att vaccinera befolkningen.

Vi på Hemsön ställde omedelbart upp med Hemsö IF:s klubbhus att användas gratis, vilket accepterades med glädje av Härnösands kommun!

Efter ett antal veckor kom kontra-order, lokalerna måste vara avsedda för sjukvård för att kunna användas! Sedan får vi höra att Stockholm tänker använda Blå Hallen, Göteborg ska använda Scandinavium och så vidare. Hur kan det vara så stora skillnader mellan regionernas bedömningar av lokaler?

Annons

Annons

Vi tyckte att det vore helt perfekt att kunna bli vaccinerade här på ön och slippa transporter till Härnösand, vilket ju även skulle ha gett en miljövinst i slutändan.

Det skulle även underlätta för de som har svårt att förflytta sig, i och för sig skulle det ges färdtjänst till och från men det är lättare för äldre om transporten varar 15 minuter eller 1,5 timma.

Hemsö Skärgårdsförening

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy