Annons

Annons

Annons

Snöoväder i Ångermanland – klass 3-varning utfärdad

Conny från Näsåker har varit strömlös hela natten – så förbereder han sig: "Bara att klä på sig allt man har"

Snöovädret fortsätter att orsaka kaos runt om i länet. I skrivande stund är det 1660 kunder från Eon som är strömlösa i Sollefteå kommun. En som tappade strömmen redan vid midnatt var Conny Hjelm från Näsåker.

– Vi har varit strömlösa sedan tolv i natt. Vid åtta-tiden fick vi tillbaka strömmen första gången. Men sen dess har den gått till och från, säger Conny Hjelm.

Text

Conny Hjelm är en av de som sedan midnatt har varit utan ström till och från.

Annons

Redan under midnatt blev flera av Eons kunder i Näsåker strömlösa, detta på grund av det snöoväder som råder.

Conny Hjelm är en av de som sedan midnatt har varit utan ström till och från.

Hur ser det ut i Näsåker just nu?

– Just nu har vi ström, men den försvinner till och från. Utomhus är det flera decimeter med snö på flera ställen även fast de jobbar febrilt med snöröjningen här. De hinner knappt att skotta av innan det är lika mycket snö igen, säger Conny Hjelm och tillägger:

Annons

Annons

– Tidigare när jag var ute och gick så mätte snön upp till min midja, och då är jag ändå 1,87 centimeter lång.

Du och din sambo har varit strömlösa hela natten, hur har det gått?

– Värmen i huset har faktiskt hållit sig bra, snön har isolerat huset, så temperaturen har inte sjunkit så mycket. När de gick ut med varningen så förberedde vi oss på att detta skulle kunna hända, så vi hade köpt hem värmeljus som vi har tänt.

Vad gör ni nu, förbereder ni er för något ?

– Vi har förberett med att fylla upp dunkar med flera liter vatten, samt sett till så att vi har torrvaror som vi kan äta. Sedan har vi även plockat fram extra underställ och extra tjocka tröjor. Skulle det bli för kritiskt och för kallt så är det bara att klä på sig allt man har, svarar Conny Hjelm.

Foto: Conny Hejlm. Från Näsåker vid 13-tiden på tisdagen.

Lena Berglund regionchef på Eon nord gick tidigare ut med ett pressmeddelande där hon berättade att de förstärkt bemanningen inför detta oväder.

"Vi har stärkt upp bemanningen i vår driftcentral, hos våra entreprenörer och i vår kundsupport. Vi har dessutom säkerställt tillgången till helikopter för besiktning och för att kunna slå av snö och is. Även röjningsresurser är säkerställda."

"Vi har mycket folk att sätta in, men säkerheten går först. Vi kommer inte skicka ut folk om det inte är säkert att arbeta."

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan